Mode kleuren herfst winter 2017 2018

Haha, de mussen vallen van het dak van de hitte. Een mooi momentje om alvast even vooruit te blikken op de trends in kleuren die we deze herfst en winter in de mode zullen zien.

En ja, het is nog wat vroeg want gelukkig hebben we de zomer nog tegoed. Toch is het handig om al een idee te hebben van de kleuren voor dit najaar. Als je al iets wilt kopen voor de herfst of als je je kledingkast eens goed op wilt ruimen bijvoorbeeld.

Net als ieder seizoen voorspelt Pantone de trend kleuren. Ze kijken daarvoor naar de kleuren die de mode-ontwerpers gebruiken en tonen op de shows op de runway.

De kleurentrends voor de herfst winter van 2018-2019 kan je ook vast lezen.


 

trend kleuren 17/18

Dit zijn de kleuren die getipt worden voor deze herfst en winter. Op het roze na, wel echte herfstkleuren. Behalve de het roze en het rood zijn het ook best sombere kleuren. Ook vergeleken met vorig jaar herfst en winter. De lentekleuren waren een stuk vrolijker. Dat komt waarschijnlijk omdat geel ontbreekt.

Bekijk hier de modetrends voor de herfst en winter 2017/2018 en hier de mode kleuren voorjaar 2018.

1. Grenadine

Grenadine, de kleur van limonade gemaakt van granaatappels. Een rode kleur die eerder naar het oranje gaat dan naar het paars en ook eigenlijk best een felle kleur voor het najaar. Wel heel mooi te combineren met het grijs en het blauw die ook populair zijn. Wat gewaagder is het om de kleur te combineren met het bordeauxrood, maar het kan zeker.

herfstkleur grenadine rood

2. Tawny Port

Een prachtige diepe donkerrode kleur die bijna naar het bruin toegaat. De kleur van oude port. Een kleur is net als het grenadine rood zich mooi laat combineren met grijs en blauwe tinten. Het kledingsstuk op de foto is uit de collectie van Delpozo.

3. Balletschoen roze

Niet speciaal winters deze kleur roze. Toch is roze al een paar seizoenen in zowel zomer als winter erg populair. De kleur is prachtig te combineren met de Tawny Port kleur hierboven, maar kan ook goed met grijs en blauwtinten.

trends mode kleuren najaar 2017 2018

4. Butterum

De kleur butterum is afgeleid van een bepaalde soort graniet. Het is een kleur tussen bruin, beige en oranje in en doet ook wel aan camel en karamel denken. De jas is van de ontwerper Denibi.

5. Navy Peony

De kleur van navy blauwe pioenrozen. Een donkere kleur blauw die eigenlijk met bijna alle andere kleuren goed gecombineerd kan worden. Maar kan natuurlijk ook met wit en zwart gecombineerd worden zoals te zien bij de show van Caroline Herrera.

navy peony

6. Neutral grey

Inderdaad een hele neutrale kleur grijs. Het is meer een kleur grijs die naar het blauw toe gaat dan naar het bruin en gaat daarom goed samen met blauwtinten. Grijs is de ideale kleur om mee te combineren. Het pak is uit de najaarscollectie van Zimmerman.

neutrale kleur grijs

7. Shaded spruce

De kleur Shaded Spruce is geïnspireerd op de blauwgroene kleur van sommige coniferen en naaldbomen. Het is een mooie, donkere kleur die tussen blauw en groen inzit. Het pak is uit de najaarscollectie van Delpozo. De kleur combineert goed met grijs, met roze en ook met het Golden Lime groen hieronder.

kleuren runway

8. Golden Lime

Groen of Greenery is de kleur van het jaar 2017. Golden lime, de frisse goudgroene kleur van een limoen. Dit is toch wel één van de eyecatchers in vergelijking met de rest van de kleuren. Mooi met grijs, blauw en tawny port.

9. Marina

Het blauw van een haven of aanlegplaats voor jachten en kleine bootjes. Een kleur die mooi past bij het donkerblauw, bij rood, bij grijs en bij het golden lime, en ook tawny port.

10. Autumn Maple

De kleur van een esdoornblad in de herfst is de inspiratie voor de kleur Autumn Maple. Het is een oranjebruine tint. Iets helderder dan cognackleur. De jas komt uit de wintercollectie 2017/2018 van Tory Burch,

 

De modekleuren van de London Fashion Week

Voor de modekleuren van dit najaar 2017/2018 heeft Pantone gekeken naar de kleuren die het meeste te zien waren op de Fashion Weeks in New York en in Londen. De bovenste rij kleuren zijn van de London Fashion Week, de onderste rij van de New York Fashion Week. Zoals je ziet is een groot aantal kleuren vrijwel hetzelfde. Een paar kleuren wijken af. Het meest afwijkend zijn het felle paars (Royal Lilac) en het bordeauxrood (Tawny Port) en het mosterdgeel (Lemon curry) tegenover het smaragdgroen (Shaded Spruce).

Flame Scarlet; Navy Peony; Primrose Pink; Otter; Royal Lilac; Toast; Lemon Curry; Golden Olive; Blue Bell; Copper Tan

 

Bron en © foto’s: Ovidiu Hrubaru/Shutterstock.com

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *