Mode trends herfst winter 2017 2018

Wat zijn de modetrends voor dit najaar?

Als je kijkt naar wat er op de catwalks te zien was en naar wat opviel, dan krijg je al een aardig beeld van wat er het komende seizoen in de winkels zal hangen.

De trends zijn meestal subtiel. Een nieuw gebruik van stoffen, prints, nieuwe kleurcombinaties of gebruik van materialen. Er komen telkens elementen van vroeger terug zoals. Toch zijn er ook ieder jaar wel weer dingen die opvallen.

Over de kleuren van dit najaar hadden we het al eerder in het artikel modekleuren van deze herfst en winter . Daarnaast valt op dat er heel veel aardetinten te zien zijn zoals roodbruin, bruinoranje, koperbruine en karamelkleuren. Daarnaast lijkt grijs, donkerblauw en donkerrood favoriet.

De meest opvallende trends

1. Meer volume

De mode wordt over het algemeen wat breder/wijder vooral bij de mouwen en de schouders. Rokken, truien, vesten en jassen zijn wijder. En hoewel de slim fit broek populair blijft, worden broeken ook hoger in de taille en wijder in de pijpen. Toch blijft de taille in de meeste gevallen wel slank en zijn er veel ceintuurs of brede riemen die de taille benadrukken.

Ontwerpers en foto’s*: 1. , 2. Prabal Gurung (2), 3. Delpozo (2).

2. Bijzondere mouwen

Met de mouwen is duidelijk iets aan de hand deze winter. Als er al vernieuwing is, dan zit dat vaak in de mouwen. Ze zijn heel lang, hebben lintjes, strikjes zijn gedeeltelijk gerimpeld of zijn van verschillende materialen of hebben inzetjes van andere kleuren of stoffen. Ook pofmouwen zijn weer te zien. De pof kan bij de schouder zitten of juist ter hoogte van de polsen. Romantische mouwen dus. Er zijn ook veel truien met bijzondere mouwen.

Ontwerpers en foto’s*: 1., 2. Christian Siriano (1), 3. Caroline Herrera (2).

3. Van top tot teen in dezelfde kleur

Van boven en onder dezelfde stof en/of dezelfde kleur en soms ook nog bijpassende schoenen. Vorige winter noemden we dit verschijnsel ook al voor de kleur zwart. Dit jaar gaat het voor alle kleuren op. Ook voor denim. Kleding uit één stuk of losse kledingstukken die allemaal in bijna of helemaal in dezelfde kleur hebben.

alles in een kleur

Ontwerpers en foto’s*: 1. Delpozo (2), 2. Erin Fetherston (1), 3. Ane Amour (1).

Wijd uitlopende mouwen

Veel kledingstukken hebben mouwen wijd uitlopen. Van bovenaf of alleen aan het uiteinde, wat vaak heel vrouwelijk staat.

wijd uitlopende mouwen

Ontwerpers en foto’s*: 1. Zimmermann (2) 2.Tadashi Shoji (2), 3. Michael Kors (2).

Lange handschoenen

De lange handschoenen, ze komen regelmatig terug. Ze waren bijvoorbeeld ook te zien in de jaren ’20 en ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Nu de aandacht op de mouwen en armen lijkt te liggen, zien we ze weer. Best mooi eigenlijk….

lange handschoenen

Ontwerpers en foto’s*: 1. Victoria Beckham (2), 2. Michael Kors (2), 3. Oksana Fedorova (4).

Brede riemen

Opvallend was het grote aantal brede riemen. En niet zomaar breed, maar echt breed. Riemen of banden die de aandacht vol naar de taille brengen, echte blikvangers dus. Draag ze om jassen, jasjes, blouses en vesten.

brede riemen

Ontwerpers en foto’s*: 1. Michael Kors (2), 2. Pascal Millet (3), 3. Meskita (1).

Grove netpanty’s

Verschillende ontwerpers lieten grove netpanty’s zien onder hun jurken en rokken. Panty’s met grote gaten soms ook gedragen over een panty met een andere kleur. Ook een trend die we eerder zagen, bijvoorbeeld in de jaren ’20, ’50 en ’90 van de vorige eeuw.

modetrend netpanty's

Ontwerpers en foto’s*: 1. Desigual (2), 2. Jeremy Scott (2) 3. Jason Wu (2).

Zakelijk grijs

Het mannenpak is wel een item dit najaar. Maar wat ook opviel was de grote verscheidenheid aan grijze kostuums. Grijs is natuurlijk ook een modekleur dit seizoen. De kostuums variëren van vrouwelijk tot hele mannelijke modellen.

zakelijk grijs pak


Ontwerpers en foto’s*: 1. Jason Wu (2), 2. Calvin Klein (1), 3. Zimmermann (2).

Jeans en denim

Denim, denim jacks of spijkerjacks blijven onverminderd populair. Veel jasjes zijn opgesierd met applicaties, borduursels en/of kralen. Ook het van top tot teen spijkerpak was vaker te zien. Beetje jaren ’70 stijl.

spijker en denum


Ontwerpers en foto’s*: 1. Concept Korea (1), 2. Jonathan Simkhai (1), 3. Calvin Klein (1).

Donkerrood leer

Het bomberjack is al een paar seizoenen populair en dat blijft nog wel even zo. Natuurlijk veel zwart leer, maar opvallend waren aantal jacks van donkerrood leer. Donkerrood leer is ook veel te zien bij accessoires als schoenen en laarzen, tassen en lange handschoenen bijvoorbeeld.

Ontwerper en foto’s*: 1. Lacoste (1), 2. Calvin Klein(1), 3. Desigual (2).

1 2 Volgende

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pagina's: 1 2 Volgende pagina