Koopgids winterjassen anno 2019

Een nieuwe winterjas kopen kan best lastig zijn. Kies maar eens een jas die je over twee maanden ook nog mooi vindt. Bovendien moet de jas lekker zitten en is het belangrijk een jas te kiezen die bij je past. Heb je bijvoorbeeld een hekel aan printjes, dan vallen ruiten en dierenpatronen al af. En wil je liever een dikke winterjas die lekker warm is, of wil je gewoon een jas voor de Nederlandse winter, die vaak toch niet heel koud is? We hebben een koopgids voor winterjassen gemaakt.

Tips

Er zijn verschillende tips om de perfecte winterjas te vinden. Het online zoeken van een winterjas kan al een gouden eerste tip zijn voor velen. Maar we hebben ook tips voor welke type winterjas je moet kiezen. Een dikke winterjas is bijvoorbeeld fijn als het een keertje echt koud wordt in Nederland, een korte winterjas zorgt ervoor dat het bovenlichaam niet koud wordt, maar de onderkant niet te warm is. En toch kiezen ieder jaar veel mensen weer voor de lange winterjas. Keuzestress te over.

Koop een dikke winterjas

Ga je ervan uit dat het echt koud wordt in Nederland, of heb je het zelf snel koud? Kies dan voor een dikke winterjas. Voor mannen en vrouwen is er altijd veel keuze. Een goede dikke winterjas is bijvoorbeeld een faux fur jas of een jas met dikke voering zoals een wollen winterjas. Je lichaam wordt daardoor niet zo snel koud. Kies je voor een dikke winterjas, dan heb je vaak geen sjaal of muts meer nodig.


Koop een korte winterjas

Een korte winterjas is meer voor de wat warmere winter. Zo wordt je bovenlichaam niet koud, maar krijg je het toch niet te warm. De korte winterjas moet wel winddicht zijn, want de Nederlandse winters kunnen best stormachtig en nat verlopen. Een goed voorbeeld van een korte winterjas is bijvoorbeeld de bikerjas.

Korte winterjassen laten een deel van je outfit zien. Daarom zijn ze heel geschikt voor feestjes en evenementen, zonder dat je het koud hoeft te hebben.

Koop een lange winterjas

De lange winterjas hoort thuis in de kledingkast van iedereen die het snel koud heeft. Zeker tijdens de koude dagen in de Nederlandse winter houdt deze jas je warm. Zo valt de jas vaak tot over de knieën en heb je het niet snel koud. De lange winterjas past goed bij casual en formele looks. Kies een stijlvolle lange winterjas van vol of een goede trenchcoat. Je kunt met een lange winterjas eindeloos combineren.

Winterjas bij outfits

Een winterjas moet matchen met je outfit. Kies daarom voor een jas met een printje. Ruitjes zijn weer helemaal in, dus kan een ruitjestrui onder de jas dragen een goed idee zijn. En wil je je niet per se moeten kleden op je winterjas, dan kun je altijd kiezen voor neutralere kleding.

Eventueel kun je nog kiezen voor extra accessoires, zoals een ketting over de jas of een leren riem om de middel. Tasjes en schoenen kunnen er ook bij horen.

Kies een jas die bij je past

Tot slotte de belangrijkste tip van de koopgids: kies voor een jas die je zelf mooi vindt. Een jas die bij je past. Ben je opzoek naar een jas die juist zakelijk oogt, juist erg speels of met patronen? Wil je een jas die lekker warm is, een jas die er juist erg stijlvol uitziet? Kies je voor een wintermantel die erg sjiek oogt, of heb je liever een winterjas? Uiteindelijk ben je zelf degene die de jas moet dragen.

Bron

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[newsletter]