Jurken trends winter 2019/2020

Jurken zijn allesbehalve saai deze winter. Niet alleen zijn er jurken in allerlei verschillende lengtes, het verschil in materialen en stijlen is ook groot. Van mini tot maxi en van minimalistisch tot uitbundig. Dit zijn de trends in jurken voor deze winter.

De lengte

De lengte van de jurken wordt langer. Echte korte mini-jurken zie je maar weinig en dat past misschien ook minder bij de winter. De meest voorkomende lengte is op de knie, over de knie en halverwege de kuit. Maar langere jurken, top op de enkels, kunnen ook.

Combineer jurken met stoere boots

Het is al een tijdje helemaal hip om je jurk te combineren met stoere veterboots, motorboots of sneakers.

De materialen

Bij de jurken zien we veel retro modellen. De overgooier lijkt weer terug, uitgevoerd in corduroy, ruit of tweed-achtige stoffen.

Gebreid

Gebreide jurken zijn heel populair deze winter. De jurken hebben soms veel weg van lange truien, met of zonder col. Dat kunnen ook gebreide jurken zijn met kabelmotieven, ingebreide of opengewerkte motieven. De modellen kunnen zowel aansluitend zijn als wat wijder.

Fluweel en corduroy

corduroy trend jurken winter 2019 2020
corduroy overgooier Only

Stoffen die in de jaren ’70 populair waren en nu weer helemaal terug lijken. Fluweel zagen we vorige winter ook al. Het is vooral de corduroy die nu weer helemaal terug is. Ook voor jurken en met name overgooiers.

Leer

Leer is als materiaal voor kleding al een paar seizoenen populair. Dit seizoen zie je ook veel jurken van leer of imitatieleer. Het leer voor jurken moet natuurlijk heel dun en soepel zijn. Het verschil tussen echt leer en PU-leer merk je vooral aan de de prijs.

Modellen

De modellen van dit seizoen zijn heel divers. Je ziet zowel strak aansluitende jurken als wijdere A-lijn modellen. Toch zijn de meeste jurken getailleerd. Bijvoorbeeld de blousejurken met een knoopsluiting die dit najaar populair zijn die vaak een strik- of knoopceintuur hebben. A-lijn modellen kan je leuk combineren met cowboylaarsjes of enkellaarsjes maar ook hoge laarzen passen eronder.

Veel jurken hebben bijzondere mouwen zoals pofmouwen, wijd uitlopenden of hebben roesjes.

Kleuren en motieven

De nieuwe favoriete kleuren dit seizoen zijn toch wel bruin, oranje- en geeltinten. En verder:

  • Donkere bloemenprints
    Je ziet veel donkere ondergronden met bloemenprints.
  • Dierenprints
    Dierenprints blijven populair. Niet alleen de panter- en tijger print, maar ook de slang, zebra en krokodil zijn in.
  • Ruiten
    Ruiten zie je meestal wel in de winter. Dit jaar zijn je sterk vertegenwoordigd. Ook de Schotse ruit komt terug vanwege de punk invloeden die populair zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *