Je haar vlechten in stappen 10 voorbeelden

Laatst bijgewerkt:

Je haar vlechten is helemaal in. 10 Stap-voor-stap voorbeelden van kapsels met vlechten voor lang haar en half lang haar.

Gevlochten haar is vooral een ’s zomers kapsel omdat het koel is. Hier wat stap voor stap voorbeelden.

1. De vlecht uit vier delen

Door een te vlechten met vier delen krijg je een wat bredere en plattere vlecht. Je moet even weten hoe je dat doet. Als je het eenmaal weet is het niet moeilijker dan een gewone vlecht met drie delen.


vl13
vl5

bron: bobbyglam.com

2. Om je haar heen vlechten

Dit is niet moeilijk om zelf te doen. Neem twee derde van je haar en hou een derde los. Neem van die een derde telkens twee dunne strengen en kruis die strengen om je haar. Zet het beneden vast met een elastiekje. Neem dan weer twee dunne strengen en kruis die weer net iets boven de kruisingen van de vorige keer. Herhaal tot je haar op is.

vl6

bron: weheartit

3. De gedraaide vlecht

Nog een makkelijke manier van vlechten met een leuk resultaat. Je hoeft je haar alleen in tweeën te delen en te draaien. Vervolgens draai je die gedraaide strengen om elkaar heen en zet je ze vast.

gedraaide vlecht
vl2

bron: debshops.com

4. Lange losse vlecht

Je begint met vlechten boven op je hoofd en werkt langzaam naar beneden. Als je klaar bent trek je je haar weer los zodat je een losser resultaat krijgt.

vl7

bron: saifou.com

5. Kleine dunne vlechtjes

Heel mooi dit kapsel met vier dunne vlechten die beginnen boven op je hoofd. Je kunt je haar vervolgens opsteken of los laten.

vl3
dunne vlechtjes

bron: lovemaegan.com

6. Vlechten voor halflang haar

Voor de meeste kapsels met vlechten heb je vrij lang haar nodig. Dit is een leuk voorbeeld voor vlechten in schouderlang haar. En makkelijk te doen. Maak twee vlechtjes aan de voorkant van je haar en zet ze achter vast met speldjes.

vl8

bron: thesmallthingsblog.com

7. De gedeeltelijke vlecht

Hou een derde van je haar apart. Maak van het grootste deel van je haar een staart, die je een paar keer draait zoals op afb. 3 en 4. Maak van het kleinste deel van je haar een vlecht en draai deze om de staart heen en zet vast met een paar spelden.

vl12

bron: hairandmakeupbysteph.com

8. de vlecht in de vlecht

Niet moeilijk maar wel een heel mooi effect. Maak  één of meerdere dunne vlechtjes. Verdeel je haar in drie delen en verdeel de dunne vlechtjes over die delen. Vlecht dan zoals je dat normaal doet.

vlecht in vlecht

bron: thebeautythesis.com

9. Vlechten met kort haar

Niet heel makkelijk om te doen. Als je haar te steil is wordt je aangeraden eerst je haar wat te krullen omdat het dan beter blijft zitten. Als je al wat slag hebt is dat niet nodig. Wat gel of crème in je haar, zodat het minder glad wordt, kan ook helpen.  Hou wel een heleboel spelden bij de hand.

vlechten kort haar

bron: thebeautydepartment.com

10. De visgraat vlecht

Ziet er moeilijker uit dan het is. Wel een heel mooi resultaat. Hoe kleiner de plukken die je neemt, hoe fijner de vlecht.

1. Deel je haar in tweeën waar je wilt dat de vlecht begint.
2. Pak een klein deel van onder de rechterkant en draai dat voor over de twee delen heen en pak het nu bij het deel van de linkerkant.
3. Pak nu een klein deel van onder de linkerkant en draai dat voor over de twee delen en pak het nu bij het deel van de rechterkant.
4 Herhaal de stappen 2 en 3.

visgraatvlecht

bron: tumblr.com

 1. ik heb ook een super leuk idee !! in 5 stappen 1.je maakt een hoge staart op je hoofd ongeveer het midden
  2.je pakt langs de zijkanten wat haar
  3.je pakt je hoge haar je plooit het naar de binnen kant van je haar
  4.dan doe je je soort dot open naar de zijkanten !!
  5. je pakt de los hangenda haren en je krult het !

  dat was mijn klein ideetje

 2. Ik heb een paar ideetjes:
  1. Maak een staart en maak dan een waterval vlecht
  2. Maak een waterval vlecht en vlecht aan het einde naar beneden. Doe dan je haar aan een kant, waar de vlecht was geeindigt en draai de vlecht om het pluk haar, maak vcast met een speld. Zo heb je een waterval vlecht en een staart.
  3. Maak een paar vlechtjes aan de zijkanten van je hoofd en maak ze aan de achterkant van je hoofd vast.

  Hoop je jullie hier wat mee kunnen

  X

 3. Wauw wat een inspiratie. Mijn dochter geeft binnenkort een feestje en daar moeten de meiden allemaal verzorgt verwent en opgemaakt worden. Met deze verschillende soorten vlechten en nog wat eigen inspiratie kan ik die meiden een mooi kapsel verzorgen,

 4. ik vind het ook moeilijk bij mezelf, en heb niemand die het voorr mij kan/wil doen helaas, ben gek op haarvlechten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *