Hoe draag je strepen?

Gestreepte kleding is een belangrijke trend dit voorjaar.

Maar over strepen is ook altijd veel te doen. Want, maken horizontale strepen nu wel of niet dik? En laten verticale strepen je slanker lijken? Niet zonder meer. Lees hier hoe je gebruik maakt van strepen om bepaalde delen van je figuur er zo voordelig mogelijk uit te laten komen en hoe je van je minpunten pluspunten maakt.

De breedte en kleur van de streep

Omdat sommige horizontale strepen je blik in de breedte trekken, kunnen ze je dikker laten lijken. Verticale strepen trekken je blik juist van boven naar beneden en maken je daarom langer en slanker. Maar dat geldt niet in alle gevallen. De breedte en kleur van de strepen zijn namelijk ook van invloed.

Waar trekt je oog naar toe?

Kijk goed naar een gestreept kledingstuk en vraag je af waar je blik naar toe getrokken wordt. Over het algemeen geldt dat je ook getrokken wordt naar lichte en felle kleuren. En wat betreft strepen, je ogen blijven langer hangen bij brede strepen dan bij smalle strepen.


Regels voor het dragen van strepen

Hoe groter het contrast in kleur, hoe groter het effect

Als je een zwart witte streep neemt, dan heeft de streep meer effect. Je ogen worden dan sterker aangetrokken naar in richting van de strepen.

Shirts van Opus

Dunne, smalle strepen verlengen

Het is moeilijker voor je ogen om te focussen op dunne strepen dan op brede strepen. Als je ogen ergens door worden aangetrokken, dan blijven je ogen daar langer op gericht. Die gebieden lijken dan breder of groter. Dunne strepen zijn moeilijker te volgen voor je ogen, die gebieden lijken eerder kleiner, smaller.

Hoe breder de streep, hoe breder je blik getrokken wordt. Meerdere smalle verticale streepjes trekken je blik juist meer in de lengte. Maar dat geldt ook voor smalle horizontale streepjes.

Dus voor zowel horizontale als verticale strepen geldt, brede strepen maken dik en smalle strepen maken je eerder slank.

streep

Deze trui kleedt af bij de buik en heupen. Het jurkje kleedt extra slank af door de blauwe strepen aan de zijkant en de dunne streepjes geven de broek een verlengend effect.
1. Trui van Morgan; 2. Jurkje van Liu Jo 3. Broek van Claudia Sträter;

Deze voorbeelden zijn geschikt voor slanke mensen, ze kleden niet echt af omdat de strepen te breed zijn.
1. Kniebroek Tommy Hilfiger; 2. Trui van Beneton; 3. Jurk van Beneton

Lengte van het kledingstuk

Bij een korte top met brede strepen is het verbredende effect groter dan bij een jurk met brede strepen. De lengte van de jurk maakt dan veel goed.

Draag de strepen waar je het slankst bent

Als je bovenlichaam slank is en je heupen zijn wat breder, draag de strepen dan op je bovenlichaam. Als je juist slanke benen hebt en van boven wat breder bent, draag dan een gestreepte broek of rok. Als je een beetje een buikje hebt of weinig taille, kies dan geen kledingstukken met opvallende strepen rond dat gebied.

Strepen die passen bij je figuur

Er wordt wel eens gezegd dat als je fijn gebouwd bent, je beter voor een fijne streep kan kiezen en als je wat forser gebouwd bent, kies je een wat bredere streep. Volle of oversized vrouwen moeten extra opletten met strepen. Schuine strepen die in een V-vorm lopen, zijn dan het meest geschikt.

  1. Top van Supertrash 2. Trui van Morgan; 3. Shirt van Miss Etam

Hoe lang ben je?

Ben je klein, draag dan iets met smalle streepjes met weinig kleurverschil. Smalle strepen trekken je blik in de lengte en laten je langer lijken. Brede, opvallende strepen laten je een stuk korter lijken.

Ben je lang en slank? Dan kan je best een wat bredere horizontale streep hebben.
Ben je lang met vrouwelijke vormen, ga dan voor niet te brede en niet te smalle strepen.

strepen bij je lengte

  1. MbyM Vivica t-shirt 2. Shirt van Liu Jo;  3. Kort shirt van Nümph

Draag je strepen in laagjes

Een gestreepte trui of blouse kan wat veel van het goede zijn. Draag er een gilet, vestje of jasje over en het probleem is opgelost.

Plus size shirt van Glamorous Curve, Door het vest wordt het shirt wat minder massief.

Breek de streep

Sommige strepen maken handig gebruik van het optische effect van strepen. Bekijk de voorbeelden hieronder maar.

  1. Jurkje van Ralph Lauren; 2. Shirt van Diesel; 3. Jurk van Armani

 

Kijk voor nog meer gestreepte kleding in de shop.

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *