Haarkleur trends winter 2019 2020

De dagen worden korter, het weer wordt kouder. Daar hoort een andere kleur haar bij. We hebben meestal de neiging om in de herfst en winter een tintje donkerder te kiezen. Maar welke trends in haarkleuren zijn er dit najaar? Hier zie je ook wat de haartrends in modellen en kapsels zijn?

Veel ‘eetbare’ kleuren

In de modekleuren van dit seizoen zien we veel warme oranje- en bruine tinten. Dat zie je ook terug bij de haarkleuren. Er zijn veel ‘eetbare kleuren’. Denk aan ginger, strawberry, honing, kaneel, karamel, kastanje, koffie, chocolade, zwarte kers enz.

Subtiele overgang

Er zijn tijden geweest dat het in de mode was dat je duidelijke highlights of kleurovergangen zag. Op dit moment is de trend dat de overgang van kleuren zo subtiel mogelijk is. Er wordt daarbij meer gebruik gemaakt van balayage-technieken en babylights om de overgangen in kleur zo geleidelijk, natuurlijk en onzichtbaar mogelijk te laten zijn


Trend Bruin haar

Met bruin als belangrijk modekleur, bruin is het nieuwe zwart wordt wel gezegd, zien we veel verschillende bruintinten. Van donker- tot lichtbruine tinten. Bruin is een neutrale kleur. Je kan hem warmer maken door hem te mengen met geel-, oranje- en roodtinten of koeler door er grijs- en blauwtinten mee te mengen. Welke kleur bij jou past is afhankelijk van of de ondertoon van je huid koel of warm is.

Chocoladebruin

Diep chocoladebruin is de kleur dit najaar. Chocoladebruin is een koele kleur. De combinatie van koele en warme tinten is helemaal in.

Maak de kleur wat warmer met karamel-, koper,- of diep donkerrode highlights of balayage.

foto: @vanessa.l_hair

foto: @behindthechair_com

Warm zwart

Het echte diepe zwart dat een blauwe glans heeft, lijkt wat op zijn retour. Het warme zwart, wat bij haarverf vaak de donkerste kleur bruin is, zie je dit najaar meer.

Trends rood haar

Bruin-, rood-, oranje- en geeltinten zijn modekleuren. maar ook diepe donkerrode tinten. Maar ook veel blond-rode tinten

foto: @raularaujohair

foto: @nothingbutpixies

Trends blond haar

Je ziet dit najaar zowel warme blonde tinten zoals goudblond en honingblond als koele tinten. Denk bij koele blonde tinten aan platinablond, asblond en ijsblond. Daarnaast vallen drie trends in blond haar extra op:

foto: @artistrybyjennifer

Roseblond

De kleuren roseblond en strawberryblond lijken hele populaire haarkleuren.

foto: @arcscissors

foto: @hairbylindal

Bronde

Een kleur waarbij je je afvraagt, is het blond of is het bruin: bronde.

foto: @suetyrellstylist

Mushroom

Bij mushroom blond wordt een donkere asblonde of bruine basis gebruikt, gecombineerd met lichtasblond of lichtblond.

foto: @world.hairdressers

foto: @kellybowenhair

Pastel kleuren

Naast het roseblond, zien we ook subtiele roze, perzik en paarse pasteltinten. Verf je haar helemaal of gedeeltelijk in een pasteltint, of gebruik technieken als balayage.

foto: @kenraprofessional

foto: @behindthechair_com

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *