Een horloge als mode-item

De tijd dat je een horloge nodig had om de tijd af te lezen, is wel voorbij. Gelukkig zijn er ook nog andere redenen om een horloge te dragen. Een horloge van nu kan je heel goed zien als sieraad of mode-item. Bovendien zijn veel horloges smart en multifunctioneel en kunnen ze veel meer dan alleen de tijd aangeven.

Vroeger was het horloge ook voor de sier

Het woord horloge is afkomstig uit het Grieks. ‘Hora’ betekent uur en ‘logion’ zeggen of vertellen. In het begin werd het woord horloge vooral gebruikt om een draagbaar uurwerk aan te duiden. De eerste draagbare uurwerken waren zakhorloges die aan een ketting in de zak werden gedragen. Erg betrouwbaar waren ze niet. In die tijd werden horloges dus ook al meer voor de sier gedragen.

In de loop van de tijd werden horloges steeds compacter en nauwkeuriger. Vanaf het eind van de 19e eeuw werd het polshorloge steeds vaker gedragen om de exacte tijd te weten. Tot de opkomst van de mobiele telefoon…


Horloges, mooi en handig

Tegenwoordig zijn horloges zowel mooi als slim. Je kan nu een horloge kiezen, alleen omdat je het heel mooi vindt of omdat het bij een bepaalde outfit past. Maar er zijn ook slimme horloges die bepaalde extra functies hebben. Denk aan duikhorloges of sporthorloges. Natuurlijk kunnen multifunctionele horloges en smartwatches zowel mooi als handig zijn.

Een horloge dat past bij je stijl

Ben je op zoek naar een horloge als mode-item, kies dan vooral iets dat bij jouw stijl en kleding past. Het ene horloge is wat eleganter, het andere stoerder of sportiever. Wat bepaalt de stijl van je horloge?

Analoog, digitaal of smartwatch

Bij een horloge als mode accessoire maakt het niet uit of het om een analoog, digitaal of een smartwatch gaat. Een analoog horloge heeft een wijzerplaat, een digitaal horloge een klein beeldscherm en moet regelmatig opgeladen worden. Een smartwatch maakt daarnaast ook nog verbinding met je mobiele telefoon. Ze hebben vaak nog andere functies dan alleen de tijd aangeven. Berichten en meldingen kan je ook vaak op je horloge zien. Een digitaal horloge is wat moderner, een analoog horloge past goed bij een wat klassiekere stijl.

Kleur

Fitbit met langwerpige kast en schakelband

Kleur en materiaal van zowel de band als het klokje zelf zijn wel heel belangrijk. Wat materiaal en kleur betreft zijn zowel wit goud als rose goud en geel goud populair. Ook zilver en zwart metaal zijn kleuren die je nu veel ziet en die je goed kan combineren. Wit goud en zilver passen beter bij een huidtint met een koele ondertoon. Geel en rose goud staan mooier bij een huidtint met een warme ondertoon. Zwart, staal en metaal zorgen voor een wat stoerdere look.

Grootte van de kast

Dameshorloges zijn over het algemeen kleiner dan herenhorloges. Dameshorloges zijn er tegenwoordig in allerlei maten vanaf 20mm tot wel 50mm. Herenhorloges kunnen een diameter hebben tot 60mm. Hoe groter de kast, hoe stoerder.

Vorm van de kast

Hoewel rond nog steeds de meest voorkomende vorm is voor de horlogekast, zijn er ook vierkante, rechthoekige en driehoekige vormen voor de kast of behuizing van je horloge. Vierkant is dan wat mannelijker en sportiever.

Prijs

De prijs van een horloge verschilt enorm. Je hebt een leuk horloge voor nog geen 100 euro. Wil je een exclusief design of merkhorloge, dan kan de prijs hoog oplopen. Het ene horloge is geschikt om elke dag te dragen. Kies in dat geval voor een horloge dat qua kleur en stijl overal bij past. Bijzondere en exclusieve horloges draag je bij een speciale gelegenheid of bij bepaalde kleding.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *