schaamlipcorrectie

Alles over een schaamlipcorrectie

Overweeg je een schaamlipcorrectie? Of ben je gewoon benieuwd wat dat nu eigenlijk is. Dan helpen wij je op weg. Bij een schaamlipcorrectie worden de binnenste schaamlippen kleiner gemaakt door een stuk weg te snijden. Dat moet natuurlijk door een getraind chirurg gedaan worden. Dat kan bijvoorbeeld bij SAM kliniek. Hier voert de plastisch chirurg de schaamlipcorrectie uit. Voor het zo ver is, kun je gratis op consult komen om de ingreep, kosten en risico’s te bespreken. We vertellen je waarom je een schaamlipcorrectie kunt doen, hoe de ingreep werkt en uitgevoerd wordt en we vertellen je ook over de tijd na de ingreep en het herstel.

Waarom een schaamlipcorrectie?

Een schaamlipcorrectie kan gedaan worden omdat je vindt dat je binnenste schaamlippen te groot zijn. Dat denken overigens een heleboel vrouwen onterecht – vrijwel iedere vrouw heeft namelijk grotere binnenste schaamlippen. Een schaamlipcorrectie kan ook uitgevoerd worden omdat je echt last hebt van je schaamlippen. Bijvoorbeeld tijdens het fietsen, paardrijden of vrijen. Dan heb je natuurlijk een heel andere reden om de schaamlippen kleiner te laten maken met een schaamlipcorrectie.

De ingreep

De ingreep zelf duurt eigenlijk helemaal niet lang. Het kost maar een half uurtje. Het gaat natuurlijk ook maar om iets kleins. Wat weggehaald moet worden, wordt afgetekend door de arts. Als je verdoofd bent, wat zowel plaatselijk als geheel kan zijn, wordt het weefsel weggesneden. Daarna worden er oplosbare hechtingen gebruikt en worden bloedvaatjes dicht gebrand. Dat dichtbranden is om bloeden te stelpen. De hechtingen lossen vanzelf op en hoeven dus niet op een later moment weggehaald te worden.


Na de ingreep

Als je plaatselijk verdoofd bent geweest, mag je vrij snel naar huis. Wel moet iemand je ophalen, je mag niet zelf gaan rijden. Ben je volledig onder narcose geweest, dan moet je langer blijven om dit uit te laten werken. Na de ingreep is het gebied gezwollen. Je zal dan ook moeten koelen voor tien minuten elke paar uur om die zwelling te verminderen. Daarmee is de nazorg nog niet klaar. Een week na de ingreep kom je terug voor controle. Ook mag je de eerste vijf weken geen seks hebben. Je moet natuurlijk voorzichtig zijn met het behandelde gebied zodat het goed kan herstellen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *