Dit worden de winterjassen trends van 2019/2020

De winter komt er weer aan, dus wordt het weer tijd om na te denken over een nieuwe winterjas. Misschien omdat je graag de laatste trends volgt en dus ieder jaar een nieuwe jas koopt, of omdat de huidige jas sterk aan vervanging toe is. Het is belangrijk om te investeren in een kwalitatief goede winterjas, want een winterjas wordt bijna dagelijks gedragen.

We hebben daarom de nieuwste trends van 2019/2020 op een rijtje gezet.

Winterjassen voor vrouwen

Ten eerste de winterjassen voor dames. Maak je klaar voor een nieuwe trend; ruitjes. Ruitjes zien we in het nieuwe seizoen overal terug. En mocht je helemaal geen fan zijn van patronen, dan kun je altijd kiezen voor een effen beige winterjas.


Ruitjes zijn het helemaal

De ruitjes komen weer helemaal terug. Je vindt ze straks overal; op broeken, rokken en schoenen. Een winterjas met ruitjes mag dus echt niet ontbreken. Met name de ‘oparuitjes’ komen weer terug. Dit zijn de ruitjes zoals je ze van vroeger van opa’s overhemden kent. Ontwerpers gaan de oparuit weer helemaal modern en trendy maken. Net als vorig jaar, overigens.

beige trenchcoat

Beige wordt weer in

Maar niet iedereen vindt ruitjes fijn voor een winterjas. Als je een rustige persoonlijkheid hebt, zijn de ruitjes misschien wat te druk. Dan kun je kiezen voor een beige winterjas. Vroeger werd beige vooral geassocieerd aan jassen voor ouderwetse mensen. Tegenwoordig kun je ook als hippe jongere gewoon een beige winterjas aanschaffen.

“Het is de belangrijkste kleur voor het komende seizoen. Elke winterjas is goed, of het nou een trenchcoat of een wollen winterjas is.” – Lisanne van Jas.nl spotte deze trend.

Winterjassen voor mannen

Dan de winterjas voor mannen. De halflange jas wordt de nieuwste trend het komende winterseizoen. Net als bij dames winterjassen is de ruitjesjas ook voor de man een goede oplossing. Maar wat we het komende seizoen heel veel gaan zien, is de zogenaamde lammy jas van imitatie lamsleer.

Halflange jassen

De halflange jas is de jas die niet net te kort en niet net te lang is. De halflange jas wordt onder mannen de nieuwste wintertrend. Als man kom je met een halflange jas goed beslagen ten ijs en de jas houdt je ook nog eens lekker warm. Kies bijvoorbeeld voor een parka of wollen mantel.

halflange jas

Imitatie lamsleer winterjas

Een andere nieuwe trend voor heren winterjassen is de zogenaamde lammy winterjas. Met ‘lammy’ wordt lamsleer bedoeld. Nu snappen we dat niet iedereen fan is van lamsleer, daarom is imitatie lamsleer ook toegestaan. Bij zo’n jas zit de wol aan de binnenkant van de jas, waardoor je in de winter lekker warm blijft. Het lamsleer werkt bovendien goed tegen wind en regen, waardoor je het niet snel koud zal krijgen. Imitatie lamsleer jassen zijn net zo warm als echte lamsleren jassen, maar een stuk minder duur en diervriendelijker bovendien.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *