oorbellen bij je outfit

Deze oorbellen maken je outfit compleet

Met de juiste sieraden kan je je outfit helemaal afmaken. Oorbellen zijn een belangrijk onderdeel van de sieraden die je draagt. Oorbellen kunnen net dat extra vleugje kleur of glans aan je uiterlijk geven. Je kan de mooiste oorbellen kopen, maar de vraag is hoe je de oorbellen kiest die het beste bij de kleur en stijl van je outfit passen? We geven een paar tips.

Wat is de gelegenheid?

Het is altijd een goed idee om je outfit en sieraden aan te passen aan de gelegenheid waar je naar toe gaat. Ga je naar een formele bijeenkomst, kies dan voor eenvoudige en tijdloze oorbellen of kleine creolen. Ga je naar een chic diner dan kan je best je netste outfit aantrekken en daarbij bijvoorbeeld diamanten oorknopjes dragen. Oorknopjes zijn ook heel geschikt als je werkt in een zakelijke en iets formele omgeving.

Als je een avondje uitgaat, kan je best uitpakken met wat grotere, langere, opvallende of kleurige oorbellen. Voor elke dag of in combinatie met jeans zijn wat grotere ringen altijd een goede match.


De kleur van je kleding

Behalve de stijl is ook de kleur van je kleding iets om rekening mee te houden. Bij zwarte, witte en donkerblauwe kleding kan je heel goed zowel goud als zilveren sieraden dragen. Bij kleding in warme tinten zoals oranje, bruin, roodbruin en geel staat over het algemeen goud heel mooi. Bij koelere tinten kleding zoals groen, blauw, paars en grijs past zilver weer heel goed.

Zilveren oorbellen bij grijze kleding

De kleur van je haar, huid en ogen

De kleur van het metaal van oorbellen of eventuele de gekleurde steentjes moeten goed passen bij de kleur van je kleding maar ook bij de kleur van je haar, huid en ogen. Een paar punten om rekening mee te houden:

  • Geel goud staat vaak heel mooi bij mensen met een huidtint met een gelige ondertoon. Heb je een huidskleur met een roze ondertoon dan is wit goud of zilver vaak een betere keuze.
  • Oorbellen met een blauwe steen zullen het blauw van je ogen extra benadrukken. Paars en groen staan prachtig bij bruine en groene ogen.
  • Bij blond haar kunnen goudkleurige sieraden wat eerder in het niet vallen, terwijl ze er bij donker haar juist extra uitspringen.
Oorbellen in laagjes

Sieraden in laagjes

Al een paar jaar zijn sieraden in laagjes heel trendy. Denk aan verschillende armbanden die je tegelijk draagt of meerdere kettingen in laagjes. Dat kan ook bij oorbellen. Je hebt oorbellen die van elkaar verschillen maar toch bij elkaar horen. Je kan ook kan je meerdere oorbellen in één oor dragen of een oorbel combineren met earcuffs.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *