capsule garderobe

Capsule wardrobe samenstellen? Gebruik deze tips

Heb jij een kast vol met kleding, maar weet je toch nooit wat je aan moet doen? De kans is groot dat de items niet goed op elkaar zijn afgestemd. Het ontbreekt aan basics en er is geen duidelijke stijl te herkennen. Dit maakt het lastig om leuke setjes samen te stellen. De oplossing: een capsule wardrobe. Hierbij bestaat de garderobe hoofdzakelijk uit tijdloze items die je op eindeloos veel manieren kunt combineren. Hieronder lees je 5 tips om zelf een capsule garderobe samen te stellen.

Tip 1. Ruim de kledingkast op

Het begint allemaal met het opruimen van je kledingkast. Haal alles er één voor één uit en leg het op de volgende stapels:

  • Favoriete basics
  • Favoriete statement kleding
  • Kleding waar je over twijfelt
  • Kleding die niet meer past bij jouw lichaam en/of stijl

Bij twijfel pas je het kledingstuk nog eens aan. Ga na of het lekker zit en of het je meer of juist minder zelfvertrouwen geeft. Niet overtuigd? Dan is het tijd om het kledingstuk te doneren of te verkopen. We zijn namelijk op zoek naar kleding waar je écht blij van wordt.


Tip 2. Kijk naar jouw favoriete basics

Kijk eens naar het stapeltje met jouw favoriete basics. Waarom zijn deze simpele kledingstukken jouw favoriet? Hebben de broeken allemaal een specifieke pasvorm, is er een duidelijk thema qua kleur of komt er een bepaalde kledingstijl naar voren? Deze informatie is heel waardevol als je nieuwe items gaat aanschaffen. Algemene regels zeggen bijvoorbeeld dat een witte blouse niet mag ontbreken in een capsule wardrobe. Maar als jouw kledingstijl heel stoer is of als je helemaal geen wit draagt, voegt deze regel niets toe.

Tip 3. Kijk wat er ontbreekt in jouw kast

Probeer te ontdekken welke basic items er nog ontbreken in jouw kast. Items die je wél nodig hebt en mooi vindt. Een tijdloze jurk komt vaak in dit rijtje voor. Fleurige strandjurken zijn er meestal in overvloed. Maar een klassieke jurk die je zowel voor een zakelijke gelegenheid als een feestje kunt dragen ontbreekt nog regelmatig. Natan mode heeft veel van dit soort tijdloze jurken in de collectie.

Tip 4. Investeer in kwaliteit

Zodra duidelijk is welke items je nodig hebt, kun je gaan shoppen. Investeer in tijdloze damesmode van hoogwaardige kwaliteit. Deze items gaan lang mee en vormen de basis voor iedere stijlvolle outfit.

Tip 5. Bouw een capsule wardrobe langzaam op

Het is niet nodig om je hele kast in één keer om te gooien. Een capsule wardrobe bouw je juist rustig op. De zoektocht naar de perfecte pantalon, blazer of effen trui kost nou eenmaal wat tijd.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *