winterjassen

Vijf belangrijke trends in winterjassen

De zomer is zo goed als voorbij.

Dat betekent dat de zomerschoenen en jurken voorlopig weer even de kast in kunnen. Het is wel tijd om een winterjas uit te gaan zoeken. Maar wat zijn de trends voor deze winter van 2017/2018? We zetten ze voor je op een rij.

Kleuren voor het seizoen

Allereerst een paar opmerkingen over de kleuren van dit seizoen voor winterjassen.

Natuurlijk zien we zwart en grijs. Er gaat geen winter voorbij zonder dat deze kleuren populair zijn. Maar daarnaast zijn er toch altijd een paar kleuren die de aandacht trekken. Deze herfst en winter zijn dat:

  • rood en met name donkerrood
  • legergroen
  • winters wit
  • camel
  • blauw en blauwgroen

Stoffen en materialen

Wat betreft stoffen zien we veel metallic en glanzende stoffen die vooral toegepast worden in gewatteerde jacks. Ook fluweel, dat vorige winter ook al te zien was, blijft in voor jassen, jasjes en schoenen. Leer en suède zul je ook veel zien. Daarnaast veel faux fur, ruiten stoffen en denim. Borduursels en patches blijven ook populair.

Lengte en silhouet

De trend dit seizoen is langer en wijder. Trends van de seventies zie je dit jaar ook veel terug. Maar natuurlijk blijf je ook nog wel de wat strakkere en korte modellen zien.

De belangrijkste trends

De afgebeelde jassen zijn van Esprit.

Ruiten jassen

Ruiten jassen zijn nooit helemaal weg uit het straatbeeld. Maar deze herfst en winter zijn ze ruim vertegenwoordigd. Veel (Schotse) ruiten met rood, maar ook wat gedektere kleuren of Pied-de-Poule, je ziet ze allemaal.

 

Gewatteerde en donzen jacks

Gewatteerde donzen jacks zijn heerlijk warm. Ze bestaan uit een nylon of polyester stof die gevoerd is met dons. Deze jacks zijn er in verschillende lengten. Ze kunnen heel kort zijn, net over de taille tot lang, bijna op de knie. Ook de breedte en hoogte van de ribbels in de stof varieert.

gewatteerde jassen

Wollen mantels

Wollen mantels zijn zowel warm als gekleed. Ze zijn lekker warm maar minder geschikt als het nat weer is. Ze zijn er in verschillende lengtes. Van kort, tot op de heup tot heel lang, over de knie. Wollen mantels hebben vaak een een klassieke uitstraling. Maar bij het model rechts is de wollen stof gecombineerd met nylon stof die gewatteerd is, wat de jas minder klassiek maakt.

 

Parka’s

De parka is een jas met capuchon. De naam parka komt uit het Russisch en betekent eigenlijk jas gemaakt van pels. Vandaar dat de parka’s van nu nog vaak afgezet zijn met een rand van fake fur. De parka heeft een sportieve uitstraling en kan allerlei kleuren hebben. Maar de kleur legergroen komt vaak voor en laat dat nu net een modekleur zijn dit seizoen. Parka’s zijn er in verschillende lengten, tot net op de heup of tot halverwege het bovenbeen. Ze houden je in ieder geval lekker warm.

parka's voor de winter

Bomberjacks en leren jacks

Bomberjacks, biker jacks en korte leren jacks zijn al een paar seizoenen erg populair. Ze zijn vaak meer geschikt als tussenjas en minder als het weer echt winters koud en nat wordt. Hoewel de middelste jas een lange en gevoerde versie is van een bomberjack, die er wel lekker warm uitziet.

 

 

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *