haartrends zomer 2020

Kapsels en haartrends lente zomer 2020

Laatst bijgewerkt:

De belangrijkste kapsels en trends in haarstijlen voor de lente en zomer 2020 laten zien dat het allemaal wat losser mag. Het echte steile haar zien we steeds minder. Haar met slag, waves of krullen steeds meer.

Een andere trend die opvalt is dat er veel wordt gekeken naar vroeger. Vintage kapsels, shag kapsels, bloemen, haarkammetjes en speldjes maar zorgen voor een retro look.


Inhoud

#1 Bob kapsels, maar met meer textuur

De tijd van de strenge, bot afgeknipte bobs lijkt een beetje voorbij. De bob en de lob blijft onverminderd populair maar je ziet vaker minder strak geknipte onderkanten. Bovendien heeft de bob vaker textuur in de vorm van krullen of slag.

#2 Half opgestoken haar met knot

Half opgestoken haar zien we al wat langer. Half of helemaal opgestoken haar is ook heel geschikt voor de lente en zomer als het weer wat warmer is. Het half opgestoken haar met een knot is dat een leuke variatie daarop.

In de voorbeelden hieronder kan je zien dat je het knotje hoog op je hoofd of laag kan maken.

Tutorial halfopgestoken haar met knot

Bekijk hieronder hoe je je half opgestoken haar invlecht en een klein knotje maakt.

#3 Pony

De pony lijkt in 2020 weer heel populair. Zo zie je bijvoorbeeld hele korte of juist hele lange pony’s. Ook de pony’s die schuin weggeknipt zijn naar de zijkanten, de zg. gordijnpony. Of een pony opzij die zo geleidelijk opgaat in de rest van het haar.

Twee voordelen van updates naar trendy haar

Gordijnpony’s

Hele korte pony’s

We zien die seizoen zowel hele lange als hele korte pony’s. Normaal vallen pony’s op on net onder de wenkbrauwen. Bij korte pony’s eindigen ze halverwege het voorhoofd. Hieronder een paar voorbeelden van hele korte pony’s .

#4 Speelse pixies in laagjes

In 2020 zijn korte kapsels ook populair. De korte pixies zijn vooral speels en in laagjes geknipt. Ook zie je net als vorig seizoen nog vaak opgeschoren delen of kapsels met een

#5 Kapsels met zichtbare en onzichtbare laagjes

Shag kapsels

Shag kapsels zijn hét kapsel van 2020. Het zijn kapsels met zichtbare lagen. De hoogte waarop de laagjes beginnen kunnen variëren. Hoe meer lagen je knipt, hoe dunner de plukjes aan de onderkant worden.

Kapsels met onzichtbare laagjes

Onzichtbare laagjes in het haar zijn laagjes die zo subtiel in het haar zijn geknipt dat het lijkt of ze naadloos overgaan in de rest van het haar. Wat is het nut dan, vraag je je misschien af? Laagjes maken je kapsel speelser, zorgen voor extra volume en geven neer textuur aan je haar.

Welke kapsels met onzichtbare laagjes?

Kapsels die voordeel hebben van onzichtbare laagjes zijn kapsels met het haar op één lengte, bobs, lobs en pixies.

#6 Krullen

Deze lente en zomer van 2020 zien we weer meer slag en krullen. Je kan je stijltang dus voorlopig weer inruilen voor je krultang. Losse slagen, beach waves of echte krullen zijn de trend.

Finger waves

Een speciaal soort krul of slag zijn de finger waves of retrogolven. Dit is vooral een kapsel voor bijzondere of feestelijk gelegenheden. Al was het alleen maar omdat het de nodige tijd kost om die golfjes te maken. De golven worden gevormd met de vingers en met behulp van spelden of klemmen vastgezet.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *