Half opgestoken haar, 7 tutorials

Laatst bijgewerkt:

Je haar half opsteken kan je doen als je halflang of lang haar hebt. Je zet een deel van je haar vast en laat de rest los hangen. Met het haar dat je vastzet, maak je een staart, een vlecht, een knotje. Er zijn genoeg variaties te bedenken. Hier zie je 7 voorbeelden van half opgestoken kapsels met tutorials hoe je ze kan maken. De meeste half opgestoken kapsels kan je zelf doen.

#1 Half opgestoken haar vastgezet met spelden

Met een haarspray wordt het haar wat minder glad gemaakt. Vervolgens worden dunne plukken haar om en om van elke kant vastgezet met een speld. Zo simpel en toch een leuk kapsel.


Bekijk het how-to filmpje op instagram/@makeupbyanab

Wat heb je nodig?

 • Schuifspeldjes
 • evt. haarspray

#2 Half opgestoken in een knotje

Bij dit kapsel wordt van een deel van het haar een knotje boven op het hoofd gemaakt. Omdat je maar een deel van je haar gebruikt, wordt het óf een heel klein knotje, óf een je gebruikt een haardonut zodat je knotje wat meer volume krijgt.

Wat heb je nodig?

 • Elastiekje
 • haarspeldjes

#3 Half opgestoken met dubbele knoop

Nog een heel simpel kapsel, geschikt voor halflang en lang haar. Heel makkelijk zelf te doen. Klaar in een paar minuten. Half opgestoken, vastgezet met een elastiekje, doorgehaald en vastgezet met een sierspeld.

Bekijk het filmpje op instagram/@missysueblog

Wat heb je nodig?

 • haarspelden
 • haarspray

#4. Half opgestoken haar, gedraaid vastgezet

Bij dit kapsel wordt het haar gedraaid en met een paar spelden onzichtbaar vastgezet. Klik even door naar de volgende plaatje om de tutorial te bekijken.

Bekijk de tutorial of instagram/@kayleymelissa

#5 Keltische knoop in je haar

Keltische knopen zijn prachtig om te zien en zijn populair als tatoeages of bij sieraden. Hoe leuk is het om je haar half op te steken en vast te zetten met zo’n Keltische knoop. Waarschijnlijk niet eenvoudig om ze zelf vast te zetten en heb je er wat hulp bij nodig.

Bekijk de tutorial op instagram/@lorrainecusack

Wat heb je nodig?

 • Styling tool
 • 2 schuifspelden

#6 Half opgestoken haar, vastgezet met eigen haar

Half opgestoken haar vastgezet met haarlok

Mooi en eenvoudig! Pak aan twee kanten wat haar en zet het achter vast met een elastiekje. Wikkel daarom een pluk van je eigen haar en trek die pluk er dan doorheen om hem vast te zetten. Deze methode kan je ook gebruiken voor een paardenstaart en laat heel duidelijk zien hoe je dit zelf kan doen. Bekijk het filmpje hier op instagram/@blondines.wereld

Wat heb je nodig?

 • elastiekje
 • haarspelden
 • styling tool

#7 Halflang opgestoken haar voor schouderlang haar

Een paar voorbeelden van hoe je schouderlang haar half opgestoken kan dragen.

Bekijk haar instagram/@tutorialhair4you om deze en meer voorbeelden van half opgestoken haar te bekijken.

 1. Bedankt voor het delen van de tutorials om je haar op te steken. Ik heb mijn haren een tijdje geleden een stuk korter geknipt, maar weet niet zo goed wat ik er nu mee moet doen. Ik ga de verschillende opties uitproberen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *