alle films van naar boeken van Nicholas Sparks

Alle films van Nicholas Sparks

Nicholas Sparks is bestseller auteur van romantische boeken waarvan de meeste ook verfilmd zijn.

Nicholas Sparks heeft veel boeken op zijn naam staan. Negen er van zijn (tot nu toe) verfilmd. De verhalen van Nicholas Sparks zijn romantisch, soms bij het zoetsappige af, en hebben vaak een dramatisch tintje. Mensen die elkaar kwijtraken of die door omstandigheden niet bij elkaar kunnen zijn. Vaak is er sprake van een geheim, dat vroeg of laat naar buiten komt. Met alle dramatische gevolgen van dien natuurlijk. De films zien er altijd mooi uit, het verhaal speelt zich af in een mooie natuur en omgeving ( van North Carolina) en er spelen mooie mensen in mee. Je moet er net zin in hebben in zo’n film, maar zijn verhalen pakken je snel, en dan blijf je kijken. Ik moet er wel zeggen dat niet alle films zo eindigen als je graag zou zien en dus geen happy end hebben.

Alle elf films

choiThe Choice

Travis heeft alles wat zijn hartje begeert: een goeie baan, leuke vrienden een prachtig huis in een klein plaatsje in Noord-Carolina. Aan een relatie heeft hij eigenlijk geen behoefte, totdat hij Gabby, zijn nieuwe buurvrouw ontmoet.

Gabby probeert hem op afstand te houden, maar iets in haar boeit Travis. Travis houdt vol en uiteindelijk krijgen de twee een relatie. Maar niet alles gaat over rozen. De relatie wordt op allerlei manieren op de proef gesteld. Meer over het boek (De keuze) van Nicholas Sparks, de film komt in februari 2016 in de bioscoop.

 

 

rideThe longest ride

Deze film gaat over professioneel rodeorijder Luke en studente kunstgeschiedenis Sophia. Luke is bij een optreden gewond geraakt en wil een comeback maken. Sophia wil naar New York vertrekken om daar te gaan werken. Sophie wordt door haar vriendinnen overgehaald om een middagje mee te gaan naar de rodeo. Ze ontmoet daar Luke en ze vinden elkaar leuk. Er volgt een date. Een gezamenlijke toekomst lijkt onwaarschijnlijk omdat de levensplannen en -dromen van de twee erg van elkaar verschillen.

Meer over het boek (De lange tocht) en de DVD

 

 

The best of me

The Best of Me

The best of me is komt in oktober 2014 in de bioscopen in Amerika.

In The Best of Me, gaat het over Amanda Collier en Dawson Cole. Toen ze 18 waren en op school zaten werden ze verliefd. En hoewel ze weinig gemeen hadden leken ze de ware in elkaar te hebben gevonden. Door onvoorziene omstandigheden gingen ze ieder hun eigen weg. Maar 25 jaar later keren ze allebei terug naar hun oude stadje, voor een begrafenis van iemand die voor hen allebei speciaal was. Allebei leiden ze niet het leven waar ze van gedroomd hadden en allebei hebben ze hun jeugdliefde nooit kunnen vergeten.

Pijnlijke herinneringen komen boven en de waarheid blijkt anders dan ze hadden gedacht. Is het mogelijk dat hun liefde nog toekomst heeft?

Meer over het boek (Het beste van mij) en de DVD

 

safe havenSafe Haven

Katie (Julianne Hough) is een mooie jonge vrouw en lijkt uit het niets in het havenstadje Southport te komen wonen. Ze zoekt werk maar is nogal op zichzelf en houdt contact met anderen af. Totdat ze Alex (Josh Duhamel) leert kennen. Een jonge weduwnaar met twee kinderen. Heel voorzichtig laat ze hem in haar leven toe. Maar net als ze verliefd begint te worden, komt een spook uit het verleden roet in het eten gooien. Ze twijfelt, moet ze blijven of weer op de vlucht slaan. Een echte feelgood movie.

Hier vind je meer informatie over de DVD en het boek.

 

 

 

Last songLast Song

Het leven van de 17-jarige Veronical (Ronnie) Miller (Miley Cyrus) werd totaal op zijn kop gezet toen haar ouders gingen scheiden en haar vader van New York naar Wilmington, North Carolina verhuisde. Drie jaar later is ze nog steeds boos en vervreemd ze steeds meer van haar ouder. Vooral van haar vader. Totdat haar moeder besluit dat ze de zomer bij haar vader gaat doorbrengen. Ronnie’s vader is voormalig concert pianist en leraar en heeft een rustig leven in het kuststadje. Het wordt een veelbewogen zomer waarin ze de band met haar vader opnieuw moet opbouwen en waarin ze ook voor het eerst verliefd wordt.

Het boek is niet in het Nederlands verschenen, alleen het Engels. De DVD is er wel wel.

 

 

the lucky oneThe Lucky One

Met een foto in de hand, gevonden tijdens zijn missie in Irak, gaat ex militair Logan Thibault (Zac Effron) op zoek naar de vrouw op de foto die hij maar niet uit zijn hoofd kan zetten. Hij vindt haar in een plaatsje in Zuid-Carolina. Het is Elizabeth (Taylor Schilling, van Orange is the New Black), een jonge gescheiden vrouw die met haar zoontje bij haar grootmoeder woont. Ze runnen een hondenasiel en hebben een vacature. Logan neemt de baan en houdt het verhaal van de foto achter. Hoewel Elizabeth in het begin niet veel van Logan moet hebben, voelt ze zich wel tot hem aangetrokken. Maar dan is er ook nog haar ex-man die moeite doet om Elizabeth terug te krijgen.

 

[sc name="nat"] [sc name="admob2"]

 

Het boek The Lucky One is tot nu toe niet in het Nederlands vertaald. De DVD is wel verkrijgbaar.

 

Dear John

Dear John

John is een rebelse jongere die zich inschrijft om in het leger te gaan, gewoon omdat hij geen idee heeft wat hij anders met zijn leven moet doen. Maar als hij tijdens een verlof verliefd wordt op Savannah is hij er klaar voor om samen met haar een leven op te bouwen. Maar dan vindt de ramp van 9 september plaats. John voelt het als zijn plicht om te vechten voor zijn land. Dat betekent wel dat de twee geliefden voor langere tijd gescheiden worden. Zou hun liefde dat aankunnen?

Ook Dear John is niet in het Nederlands verkrijgbaar, alleen in het Engels. De DVD is er wel.

 

 

Nights in RodantheNights in Rodanthe

Paul (Richard Gere) is een chiriug die leeft voor zijn werk. Adrienne (Diane Lane) is moeder en net in de steek gelaten door haar man voor een jongere vrouw. Om haar scheiding te verwerken woont ze tijdelijk in het hotel aan het strand van haar vriendin. Het weekend dat zij er is Juist komt Paul daar voor een korte vakantie. Door de storm die woedt zijn een op elkaar aangewezen. Al snel voelen Paul en Adrienne zich tot elkaar aangetrokken. Ze willen proberen om samen een toekomst op te bouwen, maar eerst gaat Paul naar Ecuador om zijn zoon te helpen.

De film lijkt iets beter gewaardeerd dan het boek dat in het Nederlands ‘De thuiskomst‘ heet. Waarschijnlijk door de goede rollen van Richard Gere en Diane Lane.

 

 

The NotebookThe Notebook

Een oude man leest uit zijn versleten dagboek een liefdesverhaal voor al zijn oude demente vrouw. In het liefdesverhaal wordt Allie (Rachel McAdams) tijdens haar vakantie hopeloos verliefd op de knappe Noah Calhoun (Ryan Gosling). De liefde is wederzijds en ze brengen samen een zomer door vol liefde en passie. Maar eenmaal terug in het gewone leven verliezen de twee elkaar uit het oog. Bovendien willen de ouders van Allie dat ze ze met een andere man trouwt. Vlak voor haar bruiloft slaat de twijfel toe. Kan Allie er wel mee doorgaan? Ze gaat op zoek naar Noah.

Dit is één van de favoriete verhalen en films van Nicholas Sparks en komt in vele lijstjes van meest romantische films voor. Het boek heet in het Nederlands Het Dagboek 

 

 

A Walk to RememberA Walk to Remember

Landon denkt nog vaak terug aan Jamie Sullivan (Mandy Moore) waarmee hij op de middelbare school zat en waar hij dacht verliefd op te worden. Maar Jamie was de dochter van de dominee, en erg serieus en conservatief. Landon was juist de populaire jongen van de school en maakte deel uit van een groep jongens, die zich weinig van de geldende normen en waarden aantrokken. Als ze op een nacht een grap uithalen met een jongen, die vreselijk uit de hand loopt, moet hij als straf les geven aan jonge probleemstudenten en meespelen in het lentetoneelstuk. Zo leert hij Jamie kennen. Hij wordt al snel verliefd op haar, maar zij wil weinig van hem weten.

In het Nederlands heet het boek De geur van seringen en is niet meer nieuw verkrijgbaar. De DVD wel.

 

 

Message in a bottleMessage in a Bottle

Theresa Osborne (Robin Wright) gelooft na haar scheiding niet meer in de liefde. Tijdens een strandvakantie vindt ze een fles op het strand met daarin een liefdesbrief gericht aan Catherine en ondertekend met Garrett. De brief maakt zo’n indruk op haar dat ze een zoektocht begint naar de mysterieuze afzender van de brief. Ze vindt Garrett (Kevin Costner) uiteindelijk. Hij is weduwnaar en bouwt boten. Message in a Bottle is na The Notebook één van zijn meest geliefde films.

In Nederland heet het boek ‘De brief’.

 

 

Nieuwste artikelen ontvangen? Geef je op voor de nieuwsbrief...