Je kunt Sophie Kinsella gerust de koningin van de komische chicklit noemen.

Sophie Kinsella, die in het echt Madeleine Wickham heet, is inmiddels internationaal bestseller auteur. Het bekendste werd ze door haar Shopaholic boeken die zelfs voor een deel verfilmd zijn. Maar ook boeken als ‘Hou je mond’ en ‘Aanpakken’ zijn onverminderd populair. Daarnaast zijn er ook een aantal boeken onder haar eigen naam Madeleine Wickham verschenen. De boeken onder haar eigen naam zijn, hoewel best de moeite waar, over het algemeen wat serieuzer van toon en ook iets minder populair dan haar latere ‘Kinsella’ boeken.

Voordat Sophie Kinsella full-time ging schrijven was ze financieel journaliste, (net als Becky Bloomwood, de hoofdpersoon van de Shopaholic serie). En ze houdt zelf ook erg van shoppen.

 

sophie kinsella appSophie Kinsella app

Ze heeft ook een eigen app: de Sohpie Kinsella App, die je gratis kan downloaden. Hierop vind je het laatste nieuws, bonussen, audio- en videobeelden en meer dingen voor de echte fans.

Sophie Kinsella website

Er zijn inmiddels al acht boeken in de Shopaholic serie met Rebecca Bloomwood in de hoofdrol. De aan shoppen verslaafde Becky werkt voor een tijdschrift met als titel ‘Succesvol sparen’. Maar haar eigen financiële situatie is allesbehalve rooskleurig. Maar ze heeft voor alles een oplossing.

Meer informatie vind je op sophiekinsella.co.uk

shopaholic serieShopaholic serie

De volgorde:

1. Bekentenissen van een Shopaholic
2. Shopaholic in alle staten
3. Shopaholic zegt ja
4. Shopalicious
5. Shopaholic & baby
6. Mini Shopaholic
7. Shopaholic naar de sterren
8. Shopaholic grijpt in

 

Sophie Kinsella losse romans (in volgorde van verschijnen)

1. Hou je mond

Emma heeft, zoals alle jonge vrouwen ter wereld, een paar geheimpjes. Als ze tijdens een paniekaanval in het vliegtuig al haar geheimen vertelt aan de wildvreemde, aantrekkelijke man die naast haar in het vliegtuig zit, schaamt ze zich diep.

2. Aanpakken

Samantha is een jonge topadvocate in Londen. Op een dag maakt ze een enorme fout… zo enorm dat haar hele carrière op het spel staat. In paniek ontvlucht Sam haar kantoor en belandt op het Engelse platteland. Bij een villa wordt ze aangezien voor de nieuwe huishoudster.

3. Ken je me nog?

Na een auto-ongeluk ontwaakt Lexi in het ziekenhuis met geheugenverlies. Tot haar verbijstering is het opeens 2007. Lexi is nu achtentwintig, directeur en… getrouwd met een miljonair! Hij is knap maar heeft wel eigenaardige trekjes. Gaandeweg ontdekt Lexi steeds meer barsten in haar perfecte leventje.

4. Wat spook jij uit?

Lara Lington heeft altijd al een grote fantasie gehad. Maar nu gelooft ze dat ze echt gek aan het worden is. Normale jonge vrouwen kunnen toch geen geesten zien? Onlangs is Lara¿s oudtante Sadie overleden en die heeft het voor elkaar gekregen om met Lara in contact te treden ¿ in de vorm van een brutaal, veeleisend meisje dat van dansen houdt.

5. Mag ik je nummer even?

Poppy Wyatt is haar verlovingsring kwijt! Een antiek geval, al drie generaties in het bezit van de familie van Magnus, haar aanstaande.

6. Ik krijg je wel

Lottie heeft meer dan genoeg van mannen die zich niet willen binden. Wanneer haar jeugdvriend Ben haar herinnert aan een belofte – trouwen op hun dertigste als beiden nog single zijn – grijpt Lottie haar kans. Geen afspraakjes, geen seks, geen verloving. Lottie gaat trouwen! Nu! Meteen!

7. Niet te filmen

Een boek over Audrey die een angststoornis heeft en haar leven vanachter een zonnebril beleeft. Totdat haar psycholoog haar aanraad om haar leven op film vast te leggen.

8. Mijn niet zo perfecte leven

Cat Brenner heeft er genoeg van om een ‘nobody’ te zijn. Daarom gaat ze werken op een trendy reclamebureau in Londen. Haar baas Demeter is een helse verschrikking maar daar kan Cat wel tegen. Tot ze totaal onverwacht wordt ontslagen. Met al haar dromen in duigen gaat ze noodgedwongen terug naar het platteland van Somerset, waar haar vader een luxe biocamping is begonnen.

 

Madeleine Wickham boeken

1. The Tennis Party (eerste boek, niet vertaald in het Nederlands)

2. De vraagprijs (A desirable residence)

3. Het zwemfeestje (The Swimming Pool Sunday)

4. Zoete tranen (The Gate Crasher)

5. Dubbel Feest (The Wedding Girl)

6. Slapeloze nachten (Sleeping arrangements)

7. De cocktailclub (Cocktails for three)

 

DVD

De DVD van Shopaholic: Confessions of a Shopaholic

Het eerste deel van de Shopaholic serie, Bekentenissen van een Shopaholic is verfilmd.X