Wie had dat gedacht? Van villa op het tropisch strand naar kamperen in eigen land

Laatst bijgewerkt:

Een van de befaamde uitspraken in de Telfort reclames. Waarom begin ik met deze uitspraak? Eigenlijk heel simpel, want als je kijkt naar wat met de vakanties doet van de Nederlanders, klopt het helemaal! Buitenlandse vluchten werden niet geadviseerd in verband met de kans op twee weken quarantaine, het land van bestemming niet in mogen en de onzekerheid of de veiligheid in het buitenland wel gegarandeerd kon worden. Kortom, kon jullie geplande vakantie wel doorgaan? Veel Nederlanders hebben hierdoor hun vakantieplannen omgegooid.

Wat nu?

Net als veel andere Nederlanders hebben ook wij onze vakantieplannen aangepast. Niet meer naar ons geliefde Spanje. We moesten al redelijk vroeg in de zomervakantie het vliegtuig in, maar hebben ruim van te voren besloten om het te annuleren. Dit in plaats van lang afwachten en in onzekerheid leven. Scheelde weer hoge annuleringskosten! Dan maar kiezen voor een last minute. Tot we in juni te horen kregen dat campings weer open gingen, vakantieparken weer volledig open gingen en het wat veiliger was om te een vakantiehuis huren. We hebben er aan moeten geloven. Aan de zoektocht beginnen op diverse platformen die vakantiehuizen, vakantieparken en campings aanbieden. We waren natuurlijk niet de enige Nederlanders die de plannen moesten omgooien. In Nederland is op vakantie gaan een zeer belangrijk recht. Dus je begrijpt natuurlijk al snel dat dit nog eens best lastig kan worden om op korte termijn een boeking te plaatsen.

Van een tropisch strand in Spanje naar een camping op de Wadden in eigen land

Gelukkig konden wij ons op een zeer breed gebied oriënteren, omdat we vorig jaar ook een compleet ingerichte tent hebben gekocht. Die kwam nu goed van te pas! Kamperen is vele malen goedkoper dan het huren van een vakantiehuis in de vakantieperiode. Vooral nu het aanbod klein was en de vraag skyhigh was. Je raadt het al, enorm hoge huurprijzen. Dat vonden we zonde, omdat we dezelfde prijs betalen voor 10 dagen Spanje. Dan maar de tent inpakken en kijken waar wij terecht kunnen! Na lang wikken en wegen, hebben we toch gekozen voor een eilandvakantie. Er was op de camping van Vlieland nog een plekje vrij gekomen. We hebben niet lang nagedacht en direct geboekt!

Hoe was onze vakantie op Vlieland?

Ondanks dat grotendeels van Nederland storm- en regenachtig was, hebben wij eigenlijk een behoorlijk mooie vakantie gehad in onze nieuwe tent. De vakantie moest wel een dag later beginnen, omdat de storm het ons onmogelijk maakte de tent op te zetten. De dag erna was het meer droog dan regen, dus besloten we toen de boot op te stappen. Overdag was het droog en in de nacht en de vroege ochtend af en toe een buitje. Mensen verklaarden ons voor gek om met dit weer in een tent te zitten, maar na het tonen van vakantiefoto’s op het strand, het zwemmen in de zee en het zonnen bij de tent kregen onze families toch het idee dat het op Vlieland beter weer was! Elke dag hebben we genoten van het feit dat we er toch even uit konden, want we waren erg toe aan de vakantie na een bevlogen jaar. Een stukje vrijheid dat wij hadden moeten inleveren door het thuiswerken en erop uit te gaan, hebben we dubbel en dwars terugverdiend tijdens onze vakantie op Vlieland.

Nederland opnieuw ontdekken

De Coronacrisis heeft veel Nederlanders laten inzien dat ook ons land enorm veel te bieden heeft. Zomers worden langer en warmer, waardoor de kans op mooi weer groter wordt. We hebben in ons landje zoveel te bieden en te ontdekken. Denk aan de mooie bossen in Drenthe, het zuiden van Limburg en de tropische stranden van Zeeland. De coronacrisis heeft voor de reisbranche toch de andere kant van de medaille kunnen laten zien. Wellicht leidt dit tot meer binnenlandse vakanties, wat dan weer goed is voor de Nederlandse lokale economie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *