grijs als basiskleur

8 Woon- en interieur trends voor 2021

Wat zijn de nieuwste woontrends voor 2021? Naar verwachting zullen we de  onderstaande kleuren, stijlen en materialen veel zullen zien.

Natuurlijke materialen

Niet helemaal nieuw maar nog steeds onverminderd populair is het gebruik van natuurlijke materialen in je interieur. Haal de natuur in huis met meubels of accessoires van hout, riet, bamboe en grassen. Ook natuurlijke stoffen als linnen, wol en katoen passen hierbij. Planten en bloemen kan je letterlijk in huis halen of gebruiken in dessins van accessoires. En ja, de droogbloemen lijken ook een comeback te maken.

Lichte houttinten

Overgenomen van de Skandinavische woonstijl is de liefde voor licht gekleurde houtsoorten. Je ziet het in 2021 steeds vaker terug in vloeren, keukens, badkamers en meubelen.

8 Woon- en interieur trends voor 2021
lichte houtsoorten

Vintage

De vintage stijl, die de laatste jaren steeds meer in opkomst is, past prima in deze tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt. In deze stijl passen zowel oude spullen die opnieuw worden opgeknapt als nieuwe spullen die een oude of ouderwetse uitstraling hebben zoals zwart schakelmateriaal van bakeliet.

Denk hierbij ook aan deuren en deurklinken. Je kan oude deuren opknappen of nieuwe deuren oud laten lijken en ze voorzien van deurklinken van De Oude Deurklink.

8 Woon- en interieur trends voor 2021
vintage zwart schakelmateriaal en deurklinken

Wanden met textuur of structuur

Je kan een muur een kleurtje geven, maar in 2021 kan er veel meer. Voorzie één of meerdere wanden van textuur of structuur door ze te voorzien van steenstrips, stuctuurbehang, fotobehang, planken of laminaat.

Huisplanten

De planten in huis nemen nog steeds aan populariteit toe. Planten brengen sfeer en kleur in huis en ze zijn goed voor de gezondheid. Ook huisplanten zijn aan trends onderhevig. Populaire en trendy planten van nu zijn de Pannenkoekenplant (Pilea peperomioides), Euforbia (de cactus met stekels en blaadjes) en de Monstera (gatenplant).

Ook retroplanten zoals de Vrouwentong (Sansevieria) en Dracena doen het weer goed.

8 Woon- en interieur trends voor 2021
Pannenkoekenplant of Chinese money plant

Aardetinten

De kleuren voor het interieur in 2021 zijn vooral natuurlijk. Daarbij lijken aardetinten favoriet net als in de mode. Denk aan roestbruin, oranje, warme groene tinten en donkerrood.

Grijs als basiskleur

Als vervanging voor helder wit zien we grijs als basiskleur voor muren en wanden steeds vaker terug. Lichte grijstinten geven een mooie rustige uitstraling en zorgen ervoor dat kleuren van meubelen en woonaccessoires nog mooier uitkomen.

8 Woon- en interieur trends voor 2021
grijs als basiskleur

Duurzame en circulaire design meubelen

Voor de goedkope (plastic of kunststof) meubelen, die maar korte tijd meegaan, lijkt het tij gekeerd. De voorkeur gaat steeds meer uit naar duurzame meubelen die gemaakt zijn van hergebruikte materialen en bioplastic.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *