Trends in deuren en deurknoppen

Trends in deuren en deurknoppen

Je denkt er misschien niet zo over na, maar ook deuren en deurknoppen laten steeds veranderende trends zien. De materialen, kleuren en stijlen van zowel deuren als deurknoppen passen zich steeds aan de woontrends van dat moment aan.

Deuren en deurklinken zijn ook een goede manier om je eigen stijl aan te tonen. Door in een nieuwbouwhuis te kiezen voor binnendeuren met bijpassende deurklinken in jouw smaak, in plaats van de standaard opdekdeuren, kan je een heel ander eindresultaat krijgen.

Voorbeelden van trends in deuren en deurknoppen die op dit moment populair zijn:

Industrieel

De industriële woonstijl is nog steeds populair. Dit is een stoere stijl met materialen als beton en staal. Bij deze stijl wordt veel gebruik gemaakt van stalen deuren of deuren met een staal look. Het stalen frame is voorzien van glas. Meestal gewoon doorzichtig glas maar er kan ook voor ondoorzichtig glas gekozen worden.

Trends in deuren en deurknoppen
industriele stalen deuren met glas

Ook met deurklinken kan je een industriële look bewerkstelligen. De matzwarte deurklink hieronder is hier een voorbeeld van.

Trends in deuren en deurknoppen
Trends in deuren en deurknoppen

Retro

Een andere populaire woonstijl is de retro stijl. Hierbij wordt teruggekeken naar elementen en stijlen van vroeger. Je kan een bestaande deur eenvoudig een retro uiterlijk geven door het deurbeslag of de deurklinken aan te passen.

Trends in deuren en deurknoppen
Trends in deuren en deurknoppen

Deze jaren ’30 deurklinken van De Oude deurklink zullen je deur de gewenste retro uitstraling geven. Mat zwart of nikkel gecombineerd met bakkeliet zijn populaire keuzes.

Plafondhoge deuren

Iets van de laatste jaren, zijn de plafondhoge deuren. Normaal heb je boven een deur een stuk muur of een paneel met hout of glas. Bij plafondhoge deuren is dat niet het geval, ze lopen van de grond tot het plafond. Dit type deur wordt veel toegepast in nieuwe huizen. Wil je ze in een bestaande woning aan brengen, dan vraagt dit wel wat hak- en breekwerk. Dat drijft de prijs ook op natuurlijk. Plafondhoge deuren zorgen voor een mooie luxe uitstraling.

Plafondhoge deuren kunnen van allerlei materialen gemaakt worden. Dus van hout, kunststof of staal. Kies voor een deurknop die bij de stijl en het materiaal van de deur past.

Schuifdeuren

Je kan voor schuifdeuren kiezen uit een praktisch oogpunt, bijvoorbeeld omdat er geen ruimte is voor opendraaiende deuren, of gewoon omdat je het mooi vindt.

Dat laatste gebeurt de laatste jaren steeds vaker. Houten of stalen panelen met glas hangen aan een rails die opzij geschoven wordt.

Trends in deuren en deurknoppen
bron foto: shannonrphillips/Pixabay

Bij schuifdeuren heb je meestal geen doorklinken maar deurgrepen. Mat zwart, RVS en messing zijn hiervoor populaire keuzes.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *