5 Tips voor de inrichting van je woonkamer

5 Tips voor de inrichting van je woonkamer

Laatst bijgewerkt:

1. De stijl vinden die bij jou past

Mode of niet, het belangrijkste in een woonkamer is dat je je er comfortabel in voelt. Want laten we eerlijk zijn, de woonkamer is de kamer waar we verblijven en waar we echt thuis zijn. Daarom moeten we het ook “huiselijk” maken. Maar smaken verschillen wat dat betreft. Wat voor sommigen gezellig lijkt, is voor anderen overweldigend en misschien niet minimalistisch genoeg.  Maak dus van de woonkamer jouw persoonlijke thuis.

Er zijn geen grenzen aan de creativiteit. Dit jaar is de trend: Combineer oud en nieuw – naar eigen smaak.

2. Denk anders!

Terwijl jouw grootouders hun woonkamer of slaapkamer als één compleet pakket hebben gekocht, is er tegenwoordig veel vraag naar meubelen die gemaakt zijn van een grote verscheidenheid aan materialen. Maar traditionele materialen zoals hout of glas, bijvoorbeeld voor de TV-tafel, hebben hun charme nog lang niet verloren. De lichtbron hiervoor zou een glanzende metalen huiskamerlamp in de trendy kleuren koper, goud of zilver kunnen zijn, gecombineerd met een praktische bijzettafel van hoogwaardig kunststof.

5 Tips voor de inrichting van je woonkamer

3. Accenten leggen

Tegenwoordig zijn de woonkamers vaak geen afgesloten ruimtes meer. In plaats daarvan hebben ze vaak een open keuken met eethoek, wat ons gevoel van ruimte vergroot. Om dit effect te versterken, zijn pasteltinten tot wit de insidertip. Tijdloos, vriendelijk en helder – een klassieker. Gekleurde accessoires zoals gekleurde glazen vazen of trendy spiegellijsten kunnen worden gebruikt om de monochrome woonkamermeubelen op te fleuren. Spiegels zorgen ook voor meer licht in de ruimte, ze zijn functioneel en dienen tegelijkertijd als wanddecoratie. Echter, de basisregel voor kamerinrichting is – minder is meer. En daarom is het motto: zet de juiste accenten, maar overdrijf niet.

4. Het is de mix die het verschil maakt

Combineer Scandinavische natuurlijke elementen met design van hoge kwaliteit. Of het nu gaat om klassiek-modern, Bauhaus-stijl, retro-elementen of meubels in barokke stijl. Trendy kunststof stoelen in een moderne transparante look kunnen bijvoorbeeld op vele manieren gecombineerd worden. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen. Daarnaast een comfortabele bank. De combinatie van harde en zachte materialen zorgt voor afwisseling. Als er ook een traditioneel ogende houten tafel met sierlijke tafelpoten in de eethoek staat, is de mix perfect.

5 Tips voor de inrichting van je woonkamer

5. Planten alleen als decoratie?

Misschien ken je haar niet bij haar naam, maar je hebt haar zeker al meerdere malen opgemerkt tijdens je shopping trips – de gatenplant – de mode plant bij uitstek, met grote hartvormige bladeren. Maar waarom zou dit populaire motief alleen gebruikt moeten worden voor decoratieve artikelen, servetten of kleding? Planten brengen je woonkamer tot leven, probeer het uit – maar wees voorzichtig: Als je niet gewend bent aan kamerplanten, kan het gemakkelijk gebeuren dat je vergeet ze water te geven 😉

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *