Je kunt een spiegel zien als een gebruiksvoorwerp. Maar een spiegel is veel meer.

Een spiegel is natuurlijk heel handig als je je make-up aanbrengt of wilt zien of je kleren goed staan. Maar een spiegel is ook iets waarmee je je interieur kunt verfraaien.

Voordelen van spiegels in je interieur

Laat de kamer groter lijken

Als je een vrij kleine woonkamer hebt, hang dan grote spiegel aan de muur. Op die manier reflecteert een groot deel van de kamer in de spiegel en die lijkt zo een stuk groter.

Een andere manier is om een spiegelwand te maken van boven tot beneden. Zo krijg je optisch het idee dat er nog een hele andere ruimte achter zit.

Je maakt helemaal optimaal gebruik van het vergrotende effect van spiegels door op twee aan elkaar grenzende wanden, dus die hoeks op elkaar staan, een spiegel te hangen. Dus één spiegel op elke wand. Doe dat bijvoorbeeld bij een eettafel en je krijgt het idee dat je in een eetzaal zit.

fotosp

bron foto

Laat het licht reflecteren

Hang een spiegel zo dat het licht van buiten erin reflecteert. Dus bijvoorbeeld tegenover een raam. Het licht dat zo in de spiegel valt, laat de kamer lichter lijken dan hij is.

Sieraad aan de wand

Natuurlijk kies je een spiegel die past bij de stijl van de kamer. Spiegels zijn er in verschillende vormen en hebben lijsten van allerlei materialen. Zie de spiegel als een sieraad waarmee je een ruimte mooier maakt.

raamspExtra raam

Een spiegel is een ideale manier om iets te vergroten, te verbeteren of juist ergens de aandacht van af te leiden. In een kamer met weinig ruimte kan je met een spiegel het effect van een extra raam creëren. Vooral als die spiegel het uiterlijk van een raam heeft zoals op de foto rechts. Hang een spiegel op, bij voorkeur op een plek waar er wat licht in valt, en je eerste indruk zal zijn alsof het een raam is.

Ideale oplossing voor kale stukjes muur

Soms heb je een kaal stukje muur waar je niet zo snel een oplossing voor weet. Boven een kastje of side table bijvoorbeeld. Dan is het idee om daar een een spiegel op te hangen een makkelijke en snelle oplossing. Kunst is een stuk duurder en waarschijnlijk moet je ook langer zoeken naar iets dat naar je zin is.

Smart spiegels

De ontwikkeling van spiegels staat ook niet stil. Steeds vaker worden touchscreens in spiegels verwerkt. In de toekomst kan je dan gewoon even je Facebook checken, je agenda bijwerken of het weerbericht bekijken. Alleen moeten ze dan nog wel wat vinden op de vingerafdrukken op de spiegel….

 

Ook volgens de leer van de Feng Shui hebben spiegels een bijzondere betekenis. Volgens de Feng Shui versterken spiegels de energie in een ruimte en kunnen ze voorspoed en rijkdom brengen. Mits je ze goed plaatst of ophangt natuurlijk. Lees hier de Feng Shui tips voor het gebruik van spiegels.