kamerplanten

Deze kamerplanten zijn onmisbaar in een trendy interieur

Door de lente staat je tuin waarschijnlijk weer in bloei en komen je planten in de woonkamer weer tot leven. In de winter lijkt het wel alsof je kamerplanten dood zijn, omdat er geen nieuwe bladeren bijkomen en ze misschien zelfs wat bladeren verliezen. Niets is minder waar, want je kamerplanten gaan waarschijnlijk lekker in winterslaap en komen weer helemaal tot leven in de lente. Kan jouw woonkamer wel wat nieuwe groene vrienden gebruiken? We geven je alvast wat trendy tips om naar te kijken wanneer je in het tuincentrum staat of wanneer je online shopt bij bijvoorbeeld Plantsome!

De Monstera

De Monstera, ook wel gatenplant genoemd, kun je eigenlijk niet missen in een trendy interieur. Of je in een klein appartement woont of juist in een ruim woonhuis, dat maakt bij deze plant niet uit. Deze kun je namelijk in veel formaten vinden, dus past bijna in elk huis. Daarnaast is deze plant gemakkelijk te verzorgen, dus kun je deze ook op andere plekken in je huis zetten. Denk hierbij aan de slaapkamer of bijvoorbeeld in je thuiskantoor.

De Palm

De koningin onder de grote kamerplanten is de palm. Deze maakt echt indruk, zeker wanneer je deze in een extra grote variant koopt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Areca Palm of Kentia Palm. Naast dat ze zeer spectaculair zijn, zijn ze ook nog eens luchtzuiverend. In tegenstelling tot de Monstera heeft deze groene vriend wel wat meer aandacht nodig, zoals water en plantenvoeding.

Een terrarium

Heb jij niet echt groene vingers en vind je het lastig om je kamerplanten te onderhouden? Dan is een terrarium echt wat voor jou, want door het eigen ecosysteem hoef jij helemaal niets te doen om deze plantjes te laten groeien. Of nou ja, je moet ze af en toe een kwartslagje draaien, zodat alles evenveel licht krijgt. Je hoeft deze eigenlijk geen water te geven en daarnaast is plantenvoeding ook overbodig. Ideaal toch?!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is pannenkoek.jpg
pannenkoekenplant

De pannenkoekenplant

Klein maar fijn, dat is het pannenkoekenplantje. Dit lieve plantje maakt kleine, schotelvormige bladeren op kleine takjes. Je kunt hem vanaf een klein stekje starten en zo kan hij binnen een mum van tijd uitmonden tot een volwaardige kamerplant. Deze plant is in de jaren ’70 erg populair geweest, maar is op dit moment weer helemaal hot & happening. Qua verzorging hoef je je niet heel erg te bekommeren om dit kleine plantje, want met af en toe wat water en wat licht is deze al snel tevreden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *