internet

10 manieren om je online te vermaken

Met je mobiele telefoon, je tablet of je laptop in de buurt, hoef je je nooit te vervelen. Het internet is een bron van vermaak. Je kan gamen, filmpjes kijken, boeken lezen, muziek luisteren en nog veel meer. De mogelijkheden zijn:

1. Grappige filmpjes bekijken

Het hele internet staat vol grappige filmpjes. Zoek op youtube naar grappige dieren filmpjes en je vindt voor uren, of waarschijnlijk dagen, aan vermaak.

2. Online spelletjes spelen

Er zijn zoveel spelletjes te vinden op het internet in elk genre dat je maar wilt. Denk aan puzzel-, kaart-, strategie- en schietspellen. Of je nu 8 of 88 bent, spelletjes blijven altijd leuk. Kies zelf of je alleen wilt spelen, tegen de computer of tegen iemand anders.

3. Online een gokje wagen

Vind je gewoon spelen niet spannend genoeg en zoek je naar een extra uitdaging? Dan kan je online ook prima een gokje wagen. Speel spellen als roulette, slot machine of gok op de uitslag van voetbalwedstrijden op het komende Wereldkampioenschap Voetbal. Lees meer over de mogelijkheden op dit gebied.

4. Chatten

Heb je zin in een gesprekje? Meld je dan aan op een forum van je interesse of bij een chatgroep. Je kan dan met vreemden chatten en zo veel nieuwe mensen leren kennen.

5. Muziek luisteren

Als je muziek wilt luisteren dan kan je op het internet op verschillende plekken terecht. Natuurlijk zijn er muziekdiensten als Spotify waar je de nieuwste hits kan luisteren. Maar er zijn ook websites waar je online naar alle mogelijke radiozenders kan luisteren. Wil je er liever bewegend beeld bij? Dan kan je ook op Youtube terecht voor oude en nieuwe clips.

6. Inspiratie opdoen voor recepten

Alle smulpapen en lekkerbekken kunnen ook hun hart ophalen op het internet. Kijk filmpjes hoe live gerechten bereid worden, zoek en verzamel recepten of begin je eigen kookblog.

7. Foto’s en plaatjes verzamelen

Als je aan het surfen bent, kan je allerlei mooie foto’s en plaatjes tegenkomen. Van kleding of sieraden die je graag zou willen hebben of willen maken, ideeën voor je interieur of om een moodboard te maken. Sla al die foto’s en plaatjes op een site als Pinterest of Weheartit zodat je al die foto’s bij elkaar hebt.

8. Herinneringen ophalen

Het internet is ook een ideale plek om herinneringen op te halen. Zoek oude exen of klasgenoten op via Google, Facebook of de site van Schoolbank.nl. Of bekijk foto’s van hoe het huis waar je vroeger woonde, er nu uit ziet op Google Maps. Maar je kan nog veel meer. Ook over je oude favoriete bands, muziek, films, idolen is er vast van alles te vinden.

9. Slimmer worden

Het internet is een verzamelplaats van allerlei informatie. Zo is Tedx bijvoorbeeld een organisatie van vrijwilligers die ideeën via TED talks verspreiden. TED talks zijn korte, interessante en inspirerende presentaties van maximaal 18 minuten. De onderwerpen lopen erg uiteen, dus er zit altijd wel iets bij dat je interesseert.

10. Creatief zijn

Als je creatief bezig wilt zijn, dan ben je ook op het net aan het goede adres. Zoek op online kleuren voor volwassenen of kinderen en ga aan de slag. Bewerk foto’s of maak je eigen digitale kunstwerken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *