sale online

Hoe vind je online de beste koopjes?

We leven in dure tijden. Als je dan iets koopt, wil je wel graag waar voor je geld. En als je op de bestelknop klikt, wil je ook graag zeker weten of het ergens anders niet veel goedkoper is. Of je nu kleding, meubels of witgoed wilt kopen of een reisje wilt boeken, je kan beter vooraf wat meer onderzoek doen. Met impulsieve aankopen kan je echt flink duurder uit zijn.

Hieronder geven we je wat tips en handigheidjes om de beste online koopjes te scoren:

#1 Ken je prijzen

Om een goede aankoop te doen, moet je natuurlijk eerst weten wat de normale prijs voor een product is. Websites kunnen er heel goed in zijn om iets als een koopje aan te bieden terwijl het eigenlijk een vrij normale prijs is. Pas als je op de hoogte bent van de normale vraagprijzen, kan je bepalen of iets een koopje is of niet.

#2 Vergelijk de prijzen met behulp van Google

Google is je beste vriend als het gaat om het vinden van koopjes en kortingen. Heb je een voorwerp of artikel gevonden dat je wilt aanschaffen? Voer, voor je definitief op de aankoop doet, even het merk en de artikelnaam in. Je krijgt dan vanzelf een overzicht van aanbieders van dit product met de prijzen eronder.

#3 Maak gebruik van kortingscodes

Voordat je een online aankoop afrekent, krijg je vaak de mogelijkheid om nog een kortingscode in te vullen. Er zijn sites die de geldige kortingscodes voor ons verzamelen en bijhouden en dat is heel handig. Wil je bijvoorbeeld Nike sportschoenen aanschaffen dan kan je met de kortingcodes die staan vermeld bij bespaardeals.nl een mooie korting krijgen.

#4 Wanneer is het uitverkoop?

Dé uitverkoop bestaat niet echt meer. Iedere winkel of winkelketen mag in Nederland zelf bepalen wanneer ze uitverkoop houden. De meeste winkels houden een sale rond juli en aan het eind van het jaar rond eind december en begin januari. Black Friday ( dat valt op de laatste vrijdag van november) raakt in Nederland ook steeds meer ingeburgerd. Op die datum worden dan speciale aanbiedingen gedaan of korting gegeven. Ben je van plan om een aankoop te doen rond de genoemde tijden? Dan heeft het zeker zin om te wachten en te kijken of het product in de aanbieding komt.

#5 Abonneer je op nieuwsbrieven

Om op de hoogte te blijven van acties van winkels waar je in geïnteresseerd bent, kan je je abonneren op de nieuwsbrief. Je krijgt dan automatisch de aanbiedingen in je mailbox.

#6 Volg je favoriete merken op sociale media

Door je favoriete merken te volgen, ben je altijd op de hoogte van nieuwe producten, aanbiedingen en speciale acties.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *