Truien zijn de ultieme slow-fashion items, hoe combineer je ze?

Elk seizoen zijn er weer nieuwe modetrends, maar dat geldt niet voor alle items. De meeste truien kan je ieder jaar weer uit de kast halen en met veel plezier dragen. Truien zijn slow-fashion items waar je lang mee doet. Daarom zijn ze niet weg te denken als onderdeel van je wintergarderobe. En niet voor niets, want truien zijn warm en comfortabel om te dragen. Bovendien zijn ze veelzijdig en kan je ze op veel manieren combineren.

De herkomst van de trui gaat al eeuwen terug. De eerste truien waren handgebreide wollen truien die vooral bedoeld waren om de mensen warm te houden. De trui heeft zich door de tijd heen verder ontwikkeld en werd steeds minder een nuttig gebruiksvoorwerp en steeds meer een modieus kledingstuk.

Hoe draag je je trui?

Er zijn verschillende modellen truien voor dames. Hieronder geven we een paar tips over hoe je ze combineert en draagt.


V-hals truien

Een V-hals trui kan op verschillende manieren gedragen worden. Met niets eronder, met een t-shirt of tanktop voor een meer casual look of met een blouse eronder. Een blouse met kraag onder een v-hals trui past prima bij een sportieve, klassieke of wat meer geklede stijl. Je kan er ook een lange blouse onder dragen, zodat de slippen van de blouse nog onder de trui zichtbaar zijn.

V-hals trui met tank top van 10days

Grof gebreide trui

Grof gebreide truien passen prima bij een casual kledingstijl. Draag ze bijvoorbeeld op een skinny jeans met enkellaarsjes of sneakers. Wil je een iets meer bijzondere look, draag de trui dan op een leren broek. Een grof gebreide trui op een korte of lange, wijde rok met stoere boots eronder is op dit moment ook heel trendy.

Fijn gebreide truien

Fijn gebreide truien zijn waarschijnlijk het makkelijkst om te combineren. Je kan ze zowel in als over een strakke of wijde broek of rok dragen. Bovendien kan je ook heel goed een jasje, leren jack of blazer over een fijn gebreide trui dragen.

Fijn gebreide trui van 10days met leren broek

Coltrui

Een coltrui is goed te combineren met een nette broek of jeans maar ook met een rok. Je kan een coltrui ook prima onder een blouse, jasje, leren jack of spijkerjack dragen. Een slanke coltrui kan je bij koud weer zelfs onder een fijn gebreide trui of V-hals trui dragen.

Oversized truien

Oversized truien zijn heel comfortabel om te dragen en je kan er helemaal in wegkruipen als het koud is. Als je een oversized trui draagt, is het vaak mooi als de rest van je kleding wat minder wijd of aansluitend is. Denk aan een strakke broek of rok. Je kan een oversized trui ook heel goed met een riem of ceintuur combineren.

De lange trui

Lange truien zijn vaak niet te onderscheiden van korte gebreide jurkjes. Je kan ze dragen met een dikke panty en hoge laarzen of enkellaarzen. Maar je kan ze ook op een legging of skinny broek dragen waardoor ze weer wat meer het idee van een trui dan een jurk krijgen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *