lage paardenstaart knoop

Trend: de lage steile staart

Hoge staarten en vlechten, mooi opgestoken haar, je ziet het al een paar seizoenen. Maar de staart maakt een vernieuwing door. Hij gaat omlaag en hij is steil. Het haar wordt bij de nek samengebonden of geknoopt of zelfs even gevlochten. Het is de haartrend van dit najaar en ook op de catwalks van het voorjaar 2015 te zien. Maar het zal je verbazen hoeveel variaties je nog kan bedenken voor zo’n lage staart.

Een paar voorbeelden.

Op de foto hierboven is een gekruiste staart gemaakt. Hiervoor wordt het haar in drie delen verdeeld. Doe een elastiekje om het middelste gedeelte onder aan de nek. Sla de twee losse delen dan over elkaar en zet het achter vast met een paar speldjes. De precieze uitleg vind je hier.


Lage staart

Links een lage brede staart, bij elkaar gehouden door een brede speld. Rechts een beetje een retro look waarbij de bovenkant wat opbolt. Het haar is bij elkaar gebonden met een elastiek, waar omheen gedraaid is met een eigen pluk haar.

st4

Links is het haar laag vastgezet met elastiek en daarna zo’n 10 centimeter omwonden door plukken van het eigen haar. Rechts is het haar vastgezet met een beginnende vlecht.

st3

Het hoeft niet altijd heel netjes te zijn. Zoals deze twee voorbeelden laten zien.

st2

Ook een manier van vastzetten die je vaker ziet. Met een aantal elastiekjes op gelijke afstand waarbij het elastiekje iets naar boven wordt geschoven zodat het haar wat opbolt. Een hele makkelijke manier om een staart vast te zetten is een gouden ronde speld.

korte lage staart

Het voorbeeld links laat zien dat je ook met kort haar een lage staart kan maken. Rechts is het haar heel eenvoudig vastgezet met een elastiekje.

st1

Links een staart waarbij hij in de nek een stukje gevlecht is in visgraat patroon. En rechts een lage staart die bij elkaar gebonden is met zilveren touw met kralen eraan.

 

bron: foto’s pinterest, imgur

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *