zelf deodorant maken

Maak zelf deodorant met 4 ingrediënten

Laatst bijgewerkt:

Zelf je deodorant maken is makkelijker dan je denkt. Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig.

Iedereen heeft het druk en het is vaak rennen en haasten met als gevolg vaak klotsende oksels. Bescherming tegen transpiratie en onfrisse luchtjes is dan echt geen overbodige luxe. Maar heb je er ooit aan gedacht om je eigen deo te maken? Er zijn wel een paar redenen om het eens te proberen. Het kost weinig tijd en je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig. Zeker als je een gevoelige huid hebt en snel last hebt van irritatie onder je oksels kan dit een goed alternatief zijn. Of als je let op wat je op je lichaam spuit en liever voor 100% natuurlijk wilt gaan.

Dit zijn de ingrediënten:

koko*Kokosolie

Kokosolie staat bekend om zijn anti-bacteriële werking. Bovendien verzacht en verzorgt het de huid. Je kunt een ontgeurde versie nemen als je de kokosgeur niet prettig vindt. Zweet je niet veel en heb je geen zin om zelf deodorant te maken, dan kun je zelfs alleen wat kokosolie onder je arm smeren om te proberen. Kokosolie koop je bij de supermarkt, natuurvoedingswinkel of online.


zuiZuiveringszout

Zuiveringszout, baksoda of baking soda wordt ook gebruikt bij het bakken als hulp bij het rijzen. In een deodorant helpt het om de (transpiratie)geur te absorberen en de zuurgraad te verhogen, wat bacteriegroei tegengaat. Zuiveringszout koop je bij de drogist of online.

Essentiële olie

ess2

Voor een lekkere geur gebruik je een essentiële olie. Essentiële oliën worden gewonnen uit bloemen en planten en zijn in tegenstelling tot parfum geuren, die chemisch worden samengesteld, helemaal natuurlijk. Ze zijn er in allerlei geuren. Denk aan lavendel, sandelhout, mandarijn, citroen, pepermunt, den, patchouli, bergamot, Ylang Ylang, rozenhout, enz.

Bekijk hier alle verkrijgbare geuren essentiële olie

Maizena of arrowroot

Maizena gaat natheid onder de oksel tegen. Als je een heel gevoelige huid hebt, wordt vaak arrowroot of pijlwortel gebruikt. Maizena koop je gewoon bij de supermarkt en arrowroot kun je bij natuurvoedingswinkels kopen.

Het recept

  • 4 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels zuiveringszout
  • 3 eetlepels maizena of arrowroot
  • 10 druppels essentiële olie van je favoriete geur(en).

Een glazen potje om het in te doen.

Als de kokosolie erg hard is kun je het iets verwarmen zodat het zachter wordt. Meng zuiveringszout en maizena erdoor. Voeg naar druppels essentiële olie toe. Doe alles over in een glazen potje. Smeer het mengsel naar behoefte onder je oksels.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *