mode kleuren voorjaar

Mode kleuren lente zomer 2018

De herfst en winter hebben ook hun leuke dingen. Maar op sombere regenachtige dagen wil je weer graag aan de nieuwe lente denken. Dus alvast een kijkje op de mode kleuren voor dit voorjaar 2018.

Op het eerste gezicht een mengsel van wat felle kleuren zoals lime en tomatenrood en wat rustiger kleuren. Ook een paar kleuren die je minder snel zou verwachten voor de zomer zoals chocoladebruin en chili oil. Verder roze tinten en redelijk wat groen maar weinig blauw. Zeker in vergelijking met vorig jaar.

Bekijk ook de modekleuren voorjaar 2019


Dit zijn ze dan, de kleuren voor dit voorjaar volgens Pantone. Al jarenlang voorspellen zij ieder seizoen de belangrijkste kleurtrends voor mode en wonen.

Neem ook alvast een kijkje nemen bij de modetrends voor het komend voorjaar.

Bekijk hier alvast de modekleuren voor de winter van 2018/19?

modekleuren voorjaar 2018

1. Cherry tomato

Tomatenrood is natuurlijk een vrij felle kleur rood. Het is een kleur rood die naar het oranje neigt en daarom ook goed combineert met geeltinten.

2. Little Boy Blue

Kleine jongens blauw. Geen babyblauw maar een kleur die iets donkerder is dan het hele lichte blauw. Het is een lichte kleur azuurblauw die doet denken aan felblauwe luchten.

3. Emperador bruin

Deze kleur Emperador is genoemd naar een Spaanse marmerkleur maar lijkt veel op melkchocoladebruin. Het is natuurlijk niet direct een zomerse kleur. Toch combineert deze kleur wel heel mooi met de lichte zomerkleuren als meadowlark geel, blooming dahlia en lime punch. Maar het zou ook kunnen met roodtinten.

4. Arcadia

Arcadia was een streek in het oude Griekenland en staat symbool voor een utopisch landschap met planten en bloemen. De kleur arcadia is een mooie, heldere kleur groen. Hij combineert mooi met het little boy blue.

5. Meadowlark

Deze gele kleur is afgeleid van een vogel. De meadowlark of geelkaakweidespreeuw. Een echt geelborstje zo te zien. Geel is een vrolijke kleur en laat zich mooi combineren met emparador bruin, lime punch of blooming dahlia.

6. Blooming dahlia

Blooming dahlia, de zachte oranje-roze kleur van een bloeiende dahlia. Een echte zomerkleur die je mooi kan combineren met emparador bruin maar ook met chili oil.

7. Ultra violet

Ultra violet, de kleur van het jaar 2018 is een vrij felle kleur paars. Ook wel wat donker voor de zomer. Maar gedragen met pink lavender of almost mauve wordt het wel een zomerse combinatie.

8. Pink lavender

Prachtige kleur tussen lila en roze in. Heel mooi met blauw of met lichter of donkerder paars maar ook met het het emparador bruin.

9. Almost mauve

Almost mauve is een hele lichte kleur roze of beter gezegd oud-roze. Deze kleur is ook heel mooi om met de klassieke kleuren hieronder te combineren.

10. Chili oil

Chili oil is de kleur van olie die gekleurd is door felrode chilipepers. Het is een don rode kleur met een vleugje bruin.

11. Spring crocus

Spring crocus is een nog een roze kleur. Een wat fellere kleur roze, wel iets naar het paars toe. Mooi om te combineren met de klassieke kleuren maar met emperador bruin zou het ook goed kunnen.

12. Lime punch

Lime punch,  de helder groen-gele kleur van het gelijknamige zomerse drankje. Mooi met emperador bruin, met rood en geel of iets aparter, met chili oil rood.

Klassieke kleuren

Dit zijn de klassieke kleuren voor de lente en zomer 2018. Ideaal om mee te combineren.

1 Sailor Blue, 2. Harbor mist, 3. Warm sand, 4. Coconut milk

bron: Pantone, © foto’s Shutterstock.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *