Mode kleuren herfst winter 2016 2017

De zomer moet eigenlijk nog beginnen, toch zijn de modekleuren voor het komend najaar al lang bekend.

Pantone voorspelt ieder jaar de trends in kleur die we deze herfst en winter veel zullen zien. Blauwtinten spelen een belangrijke rol deze herfst. Blauw representeert de lucht en staat voor kalmte en vertrouwen. Daarnaast is er de neutrale kleur grijs en een aantal aardetinten en een paar felle kleuren zoals fel rood, mosterdgeel en pittig paars die eruit springen.

De kleuren zijn niet alleen een voorspelling voor de mode, deze kleuren zullen ook bij de inrichting en meubels te zien zijn. Bij elkaar is het eigenlijk best een mooi palet van kleur waar we iets mee kunnen deze winter. Je zou in ieder geval kunnen zeggen dat de kleuren van dit jaar iets vrolijker aandoen dan die van vorig jaar.


Je kunt ook vast een kijkje nemen bij de belangrijkste modetrends dit najaar.

modelkleuren winter 2017

Riverside

Riverside is een heldere kleur blauw. De kleur van de oever van een rivier. Een mooie, niet te felle kleur blauw. Een kleur blauw die veel op spijkerblauw lijkt. Deze kleur blauw combineert mooi met de lichtblauwe trendkleur Airy Blue (zie hieronder) maar ook met het Aurora Red en Bodacious.

blauw

riverside blauw
© modefoto: Dimitry Abaza/shutterstock.com

Airy Blue

Luchtblauw. Een mooie zachte kleur blauw en één van de kleuren van het jaar 2016. Een vrij lichte kleur voor de herfst en winter. Mooi te combineren met grijs, taupe. maar ook met rood en potter’s clay.

luchtblauw lichtblauw

airy blue
© Modefoto: Fashionstock/Shutterstock.com

Sharkskin

De kleur grijs van huid van de haai. Een kleur grijs die met iedere andere kleur uit dit rijtje te combineren is. Het grijs is zowel mooi met de felle kleuren als mosterdgeel en aurora red als de zachte kleuren taupe en airy blue.

grijs

haaienhuid grijs
© Modefoto: Fashionstock/Shutterstock.com

Dusty Cedar

De kleur van cederhout dat naar het roze neigt. Een winterse kleur roze die een beetje aan oud-roze doet denken. Heel mooi met donkerrood, met grijs en taupe te combineren.

cederhout roze

dusty cedar roze
© Modefoto: Ovidiu Hrubaru/Shutterstock.com

Aurora Red

Het rood van het ochtendgloren. Een felle, levendige kleur rood die varieert van rozerood tot bloedrood. Een kleur die durf en vertrouwen uitstraalt. Mooi met het sharkskin grijs, maar ook met blauw en taupe te combineren.

aurora red trendkleur herfst winter 2016
© Modefoto: Elena Gordelchik/Shutterstock.com

aurora rood

 

Warm Taupe

Warm taupe is een mooie lichte herfst- en winterkleur. Het is eigenlijk grijs-bruin met een tikkeltje roze erin. Makkelijk te combineren met zowel lichte als felle kleuren. Vooral de combi met winterwit is erg mooi.

taupe

taupe
© Modefoto: Ovidiu Hrubaru/Shutterstock.com

Lush Meadow

Een mooie heldere kleur groen. De kleur van een sappige weide. Heel mooi met taupe of grijs te combineren, maar ook met zwart.

weidegroen

lush meadow modekleur winter
© Modefoto: Dima Babushkin/Shutterstock.com

Spicy mustard

Spicy mustard is een kleur geel die naar het bruingroen neigt. Het kan een vrij felle kleur zijn maar als er meer naar het bruin neigt wordt het minder opvallend.

mosterdgeel

spicy mosterd
© Modefoto: Fashionstock/Shutterstock.com

Potter’s Clay

De kleur van natte rode klei. Een beetje steenrood naar het cognac kleurige toe. Waarschijnlijk zullen we ook veel cognackleurig leer voor tassen en schoenen zien. Potter’s clay combineert ook met de meeste andere trendkleuren en in het bijzonder met met de blauwtinten, met het geel.

pottenbakkersklei oranjebruin

potter's clay
© Modefoto: Fashionstock/Shutterstock.com

Bodacious

Bodacious betekent zoveel als gedurfd, brutaal. Een vrij felle kleur paars die vrij onverwacht is voor het najaar. Kan zowel met paars als donkerrood als roze gecombineerd worden. Een kleur die ook mooi met blauw, grijs of taupe is.paars

bodacious
© Modefoto: Fashionstock/Shutterstock.com

 

Bron: Pantone

 

 

 

 

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *