trends kapsels 2017 2018

Kapsels en haartrends herfst winter 2017/2018

Door te kijken naar de kapsels van de modellen bij de grote modeshows kan je vaak al zien waar het naar toe gaat wat betreft haartrends en kapsels deze komende herfst en winter.

Modeshows, actrices en artiesten zijn lopen vaak voorop en de rest volgt later. Dit zijn de meest opvallende trends.

Bekijk hier de nieuwe kapsels en trends voor de lente zomer 2018 en de haartrends voor herfst winter 2019


Pixie

Kristin Stewart 2017 © Shutterstock/helgaesteb

We kunnen toch wel zeggen dat de afgelopen jaren vooral lang haar de trend was. Lang haar is veelzijdig. Je kan het steil maken of er juist krullen inzetten, opsteken of vlechten. Dat laatste was en is ook nog steeds veel te zien. Toch waren er meer korte, bijna jongensachtige kapsels te zien op de runways en dat is meestal een voorloper. Net als bekende actrices en artiesten. 
Eerder dit jaar kwamen ook zowel Kristin Stewart als Katy Perry met gemillimeterd blond haar.

 

korte kapsels pixie cut

Korte bob

Het bob kapsel en afgeleide kapsels daarvan zoals de lob (de lange bob) waren de afgelopen erg populair. Dit najaar zien we dat de bob korter wordt. Tot op de kaaklijn of nog korter. Gekruld, steil, met de scheiding opzij of in het midden. Of met een pony (zie hieronder).

korte bob kapsel

Asymmetrisch

Katy Perry
Katy Perry © Tinseltown/shutterstock

Asymmetrische kapsels zijn ook erg populair. Dat kan een asymmetrische bob zijn of een variatie op het korte pixie kapsel dat plaatselijk wat langer is. Als de achterkant en/of zijkant opgeschoren is dit een kapsel dat er aan alle kanten anders uitziet. En vaak kan je door de scheiding op een andere plek te leggen en je haar over het kortgeschoren deel te kammen, een heel andere look creëeren.

Links het inmiddels wat gegroeide korte kapsel van Katy Perry. Haar korte coupe is veranderd in een asymmetrisch kapsel.

asymmetrisch kapsel

asymmetrische bob

Natuurlijk haar

Haar dat eruitziet of er niets aan gedaan is. Het was ook al veel op de catwalk te zien. Dus niet geverfd, niet gestyled, niet gekruld en vooral niet in een bepaald kapsel geknipt. Gewoon laten groeien dus dat haar. Lekker natuurlijk haar. Hoewel dat ook best wel wat moeite kan moeite kan kosten om het er mooi en natuurlijk uit te laten zien, net als de no-make-up look.

natuurlijk niet gestyled haar
© Ovidiu Hrubaru/Shutterstock

De pony

De pony lijkt terug. En met name de wat kortere pony. De pony die tot halverwege je voorhoofd valt. En soms zelfs scheef geknipt is. Maar wacht even voor je een pony in je haar knipt, want het duurt lang voordat hij weer is aangegroeid.

kapsel met pony
© Ovidiu Hrubaru/Shutterstock

Trend haarkleur

Winter 2017/2018 zijn er veel haarkleuren te zien. Alles kan. Zowel natuurlijke als onnatuurlijke kleuren. Een paar dingen die opvallen:

Blorange

Een combinatie tussen blond en oranje.

bron: pinterest/tumblr

Paars, lila en blauw

Roze was al een tijdje populair. Nu komen paars, blauw en lila daarbij. Deze kleuren passen ook prima bij de modekleuren van dit najaar. Vind je het nog niet kleurig genoeg? Dan kan je ook gaan voor Unicorn of regenboog haar.

paars blauw haar
bron: Instagram

 

 

 

 

 

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *