Hoe geef je je kleding een persoonlijk tintje?

Bij het kopen van kleding moet je het doen met wat er in de winkel hangt. Soms is het net niet of niet helemaal je smaak. Gelukkig zijn er een aantal manieren om kleding een persoonlijk tintje te geven zodat ze beter bij jouw stijl of smaak passen. Op die manier kan je van gewone of saaie kledingstukken toch iets unieks maken.

Beschilderen met textielverf

Van jeans, spijkerjacks en blouses kan je makkelijk iets bijzonders maken door ze te beschilderen met textielverf of textielstiften. Als je zelf niet zo creatief bent, dan kan je hiervoor ook sjablonen van teksten of afbeeldingen gebruiken. Die sjablonen leg je op de kleding en vervolgens verf of stempel je de uitsparingen met verf. De met textielverf beschilderde kleding kan je gewoon in de wasmachine wassen.

Je kleding laten bedrukken

Wil je niet zelf aan de slag met verf of stiften, dan kan je je kleding ook laten bedrukken. Zo kan je shirts, sweaters of hoodies bedrukken met teksten of afbeeldingen die je zelf uitkiest. Je kan natuurlijk ook zelf digitaal een afbeelding ontwerpen.


Hoodie met tekst

Borduursels, patches of applicaties

Je kan kleding ook een persoonlijk tintje geven door er iets op te borduren. Er zijn ook kant-en-klare patches of applicaties die je eenvoudig op je kleding lijmt, strijkt of naait.

Naai een zak of strik op je kleding

Een saai shirt, saaie blouse of broek kan je makkelijk opfleuren door er een zak of zakken in een andere kleur op te naaien. Je kan ook een strik van een bijpassende stof rond de hals van een shirt of blouse vastnaaien voor een eigen persoonlijke touch.

Voeg een rits toe

Wie een beetje handig is met de naaimachine kan kleding wat stoerder maken door er extra ritsen in te naaien. Bijvoorbeeld onder in de zijnaad van een shirt of trui.

Kralen en knopen

Met kleine kralen kan je prachtige versieringen aanbrengen op je kleding. Dat kan heel eenvoudig met een randje kralen langs de hals, tot heel ingewikkelde grote patronen. Door andere, opvallende knopen aan je kledingstuk te naaien, krijg je een ander uiterlijk.

foto: instagram@sunsplashstudio. Wit blousje opgefleurd met kraaltjes en gekleurde knopen

Zet er een stukje kant tussen

Een andere leuke oplossing om je kleding te voorzien van een persoonlijk tintje is om stukjes kant op of tussen je kleding te zetten. Knip bijvoorbeeld de mouwen door en zet er een stukje kant tussen. Natuurlijk kan je ook in het voor- of achterpand een vorm uitknippen en hier een stukje kant achter naaien.

Tie-dye

Een ideale manier om je niet meer zo witte t-shirts of blouses een tweede leven en een uniek uiterlijk te geven. Bind je shirt of blouse stevig af met stukjes touw. Doop het vervolgens in de textielverf of was het in de wasmachine met textielverf. Waar je het shirt hebt afgebonden met touw kan de verf niet doordringen waardoor er interessante kleurpatronen ontstaan.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[newsletter]