parfum

8 Goede redenen om parfum te gebruiken

Parfum is meer dan alleen een lekker geurtje. Geuren hebben invloed op je stemming. Zo kan een geur je kalmeren of juist meer zelfvertrouwen geven. Voordat we je tien goede redenen geven om regelmatig parfum te gebruiken, geven we eerst wat tips over het gebruik ervan.

Tips voor het gebruik van parfum

#Aanbrengen

Als je parfum aanbrengt, dan wil je natuurlijk dat je zo lang mogelijk lekker blijft ruiken. Om de geur te behouden, is het belangrijk dat je parfum zich langzaam kan vermengen met je natuurlijke huidvetten. Hierdoor blijft de geur van de parfum langer hangen en dit is ook de reden dat parfum op ieders huid net even anders ruikt. Door de parfum in je huid te wrijven, verwarm je de parfum waardoor bepaalde delen eerder vervliegen en de geur verandert.

Spuit liever een klein beetje parfum op plaatsen waar je hart aan de oppervlakte klopt, zoals op je polsen en het kuiltje bij je nek. Je kan ook in de lucht spuiten en er dan doorheen lopen.


#Aanschaffen

Goede parfum is niet goedkoop. Houd daarom de aanbiedingen voor parfum goed in de gaten. Je kan ook gebruik maken van kortingsbonnen of -codes zoals de parfumdreams kortingscode. Zo kan je je favoriete geurtje met veel voordeel aanschaffen.

8 Goede redenen om regelmatig parfum te gebruiken

1. Parfum laat je lekker ruiken

Parfum wordt natuurlijk vanouds gebruikt om je lekker te laten ruiken. Met parfum ruik je de hele dag goed en verdoezel je ongewenste lichaamsgeurtjes.

2. Lekkere geuren hebben invloed op je stemming

Misschien heb je het zelf wel eens gemerkt, maar een lekkere geur, zoals die van parfum heeft een positieve invloed op je stemming. Een geur kan je bijvoorbeeld ontspannen, opvrolijken, opwekken, creatief maken of kan je concentratie verbeteren. Om die reden is het ook een goed idee om een bepaalde geur te kiezen die bij jouw stemming en/of bij de gelegenheid past.

3. Parfum geeft zelfvertrouwen

Het helpt als je weet dat je er goed uit ziet en dat je lekker ruikt. Net als kleding die je goed staat, kan ook een lekkere geur je zelfvertrouwen verbeteren. Kies daarom altijd een geur die je zelf heel lekker vindt en niet zomaar een geur die op dat moment populair is.

Geur werkt positief op je stemming

4. Geur maakt je aantrekkelijk

Hoe je ruikt is belangrijk als je aantrekkelijk wilt zijn voor een speciaal iemand. Geur is één van de vijf zintuigen en speelt daarom een belangrijke rol bij een eerste indruk en ook om aantrekkelijk gevonden te worden.

5. Geur werkt lust opwekkend

Eén van de functies van parfum is dat het lust opwekkend kan werken. Het is natuurlijk persoonlijk maar geuren als vanille, bergamot, sandelhout, vetiver, patchouli en ylang ylang staan over het algemeen bekend als verleidelijke geuren.

6. Geuren kunnen herinneringen terughalen

Geuren kunnen je ongemerkt terugvoeren naar je jeugd of prettige herinneringen terughalen. Zo kan een geur herinneren aan je oma of je moeder weer doen opleven. Maar geuren kunnen je ook aan bepaalde plaatsen, bloemen of de natuur herinneren.

7. Geuren werken therapeutisch

Bij aromatherapie wordt gebruikt gemaakt van geuren van essentiële oliën die invloed hebben op de hersenen. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt om de spijsvertering te stimuleren, om je op te vrolijken of te kalmeren of helpen tegen hoofdpijn of verkoudheid. De geuren van veel essentiële oliën worden ook gebruikt in parfums.

8. Geuren helpen om beter te slapen

Een ander belangrijk therapeutisch effect is de invloed van geur of parfum op de slaap. Geuren als lavendel, roos en jasmijn staan bekend om hun rustgevende en slaapbevorderende werking.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *