luxe horloge

Het horloge als luxe sieraad

Laatst bijgewerkt:

Tegenwoordig zijn horloges natuurlijk niet meer noodzakelijk om de tijd op af te lezen. Horloges worden daardoor steeds meer gezien als een luxe sieraad, als gewild verzamelaarsobject en soms ook als statussymbool. Eigenlijk was dit vroeger ook al het geval, toen alleen de rijken zich een horloge of zakhorloge konden veroorloven. Ook toen al werden horloges gemaakt van kostbare materialen als goud en zilver.

Luxe horlogemerken

Een luxe en kostbaar horloge koop je niet zomaar even. De aankoop van zo’n luxueus merkhorloge is aan de ene kant emotioneel, je koopt het omdat je het prachtig vindt en omdat je er blij van wordt. Aan de andere kant is de aankoop van financieel belang omdat het een waardevolle investering kan zijn. Liefhebbers van horloges die het zich kunnen veroorloven, zijn daarom ook wel verzamelaars van bijzondere horloges.

Meisersinger horloge met 1 wijzer

Er zijn een aantal luxe horlogemerken die bekend staan om hun waardevolle en kwalitatief hoogwaardige horloges. Voorbeelden van gewilde en exclusieve Zwitserse merken zijn bijvoorbeeld: Rolex, Patek Philippe, IWC Schaffhausen en Audemars Piguet. Een Meistersinger horloge is een voorbeeld van een luxe Duits merk, dat overigens wel voorzien is van een Zwitsers uurwerk. Kenmerkend voor dit merk horloges is dat de tijd slechts met één wijzer wordt aangegeven in plaats van de gebruikelijke twee of drie wijzers.


Investering en/of stijlvol accessoire

Naast de praktische waarde die horloges hebben, kunnen ze ook een verlengstuk zijn van je persoonlijke stijl en smaak. Je draagt ze dan als een stijlvolle accessoire bij formele of informele gelegenheden.

De aankoop van horloges van dit soort exclusieve merken kan daarnaast een verstandige investering zijn. Het is de verwachting dat de waarde van dit soort bijzondere horloges in de toekomst alleen maar verder in prijs zullen stijgen.

Wat maakt een horloge een luxe horloge?

Wanneer noem je een horloge een luxe horloge? Er zijn verschillende kenmerken die ervoor zorgen dat je kan spreken van een luxe horloge.

Luxe horloges:

  • zijn gemaakt van kostbare materialen zoals edelmetalen en edelstenen
  • hebben een uniek, bijzonder of herkenbaar design
  • zijn tijdloos en zullen niet snel uit de mode raken
  • zijn vaak geheel of gedeeltelijk met de hand gemaakt
  • zijn voorzien van een precisie uurwerk
  • zijn vaak veel duurder dan normale horloges en worden gezien als een vorm van investering

Het duurste horloge ter wereld

Tegenwoordig kan je horloges kopen van een paar tientjes tot de meest onvoorstelbare bedragen. Het duurste horloge ooit, is tot nu toe de Graff Diamonds Hallucination. Het is een dameshorloge gemaakt door het bedrijf Graff Diamonds, een duur en luxe horlogemerk. Het dure horloge bevat allerlei bijzondere gekleurde diamanten en andere edelstenen en zou een waarde hebben van 55 miljoen dollar. Het is overigens nooit verkocht en is nog steeds in bezit van het bedrijf.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *