DIY met jeans

Laatst bijgewerkt:

Ruiten, kant, dierenprints, het zijn allemaal trends die nu helemaal in zijn. Maar vergeet ook de jeans niet. Maar dan liefst wel een jeans met iets bijzonders: stained, destroyed, studs, borduursels, patchwork, gaten met kant, enz.  Wil je ze kant en klaar in de winkel kopen dan ben je duur of zelfs heel duur uit. Als je een beetje handig bent en het zelf doet dan kun je zelf een heel eind komen. Een paar voorbeelden.

Ripped & Destroyed Jeans

ripped

Dit is een jeans van Current/Elliot van 325 euro. Een vrij gewone jeans met veel rafels en gaten. Best leuk om dat zelf eens te proberen.  Maar hoe maak je zulke gaten? Hier en hier wordt het uitgelegd.

 

ruittijger

Jeans gaten gevoerd met stof

Ik kwam deze jeans links tegen, hij stond op de Love-list van thefashionspot. Een Jeans van Rag and Bone voor $398. En ook een voorbeeld van hoe je zelf zo’n met stofjes gevoerde jeans kunt maken.

 

jpolkster

Met stippen of sterren

Dit is de originele broek van Marc by Marc Jacobs Lilly Polka dot en hier laat een blogster zien hoe ze haar eigen jeans met stippen bewerkt. Met sterretjes kan natuurlijk ook. Zoals deze broek van Current/Elliot.

 

ruitenneta

Jeans met patchwork

Uit de nieuwste collectie van Junya Watanabe deze patchwork jeans van €485 . Als je een beetje handig bent met de naaimachine zou dat toch moeten lukken. De zwarte broek is ook van Watanabe en is gemaakt van lapjes fluweel en kant op zwarte jeans.

 

bord    bord5

bord2borduur

Geborduurd of met kant

En dan de jeans met borduursels en kant. Voor borduursels heb je wel wat geduld en creativiteit nodig, maar met een stukje kant kan je snel leuke effecten bereiken.

Zie je het niet zitten om het zelf te doen? Op de website Etsy zijn er mensen die het voor redelijke prijzen voor je willen doen. Soms kun je je eigen spijkerbroek ervoor opsturen en krijg je hem bewerkt terug. Bijvoorbeeld hier en voor het plaatje helemaal bovenaan door IzzyRoo .