denim trends

Denim trends herfst winter 2022/23

Denim jeans en kleding blijven altijd wel populair. Toch zijn er elk seizoen weer nieuwe trends te ontdekken. Het voordeel van denim is dat ze makkelijk te combineren zijn met allerlei kleuren, dus ook de modekleuren van deze herfst en winter.

Denim cargo jeans

De cargo jeans waren deze zomer al populair. Maar de trend zet door en deze herfst en winter zie je ook cargo jeans van denim. Denim cargo jeans hebben een wat stoerder uiterlijk door zakken, al dan niet met kleppen op de zijkant van de broek.

Cargo jeans van The Frankie Shop, The Attico, SLVRLake

Denim blazers

De laatste mode trends voor de herfst en winter laten een wat meer gekleed beeld zijn. Daar passen deze denim blazers of jasjes prima bij.


Denim blazers van Tom Ford, Saint Laurent, Balmain

Denim met glitter

Om spijkerkleding wat meer glamorous te maken kan je natuurlijk allerlei glitter steentjes op het denim aanbrengen. Gedeeltelijk zoals bij 1 of 3 of subtiel met kleine steentjes over de gehele broek. Naast glitters zijn ook borduursels en geverfde afbeeldingen trendy.

Jeans van Dolce & Gabana, Maje denim shirt van Golden Goose

Denim met prints

De denim broeken, jasjes en blouses zijn steeds vaker voorzien van een print. Die print kan ook uit een logo of merk bestaan waarmee de hele spijkerstof is bedrukt.

Denim met print jeans van Etro, jasjes van Levis en Hugo Boss

Wide leg, low rise

De wide leg, low rise modellen, dus waarbij de taille onder de navel valt, lijken populair te worden. De pijpen zijn wijd en lang en vallen vaak over de schoenen of slepen over de grond. Er zijn modellen die strak om de heupen zitten en wijd uitlopen of de denim jeans is van boven ook wijd en wordt als baggy jeans afgezakt gedragen.

Wide leg low rise denim broeken van Brandon Maxwell, COS en Prada

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *