mooie lange wimpers

10 Tips voor mooie lange wimpers

Wimpers vormen een belangrijk onderdeel van je gezicht. Niet voor niks is mascara één van de meest gebruikte makeup artikelen. Mooie lange wimpers laten je ogen tenslotte extra spreken. Met de 10 tips hieronder voor de verzorging en het opmaken van je ogen, worden je wimpers zo mooi, vol en lang als mogelijk is.

Mooie lange wimpers maken het verschil

Zoals het plaatje laat zien trek je met lange, volle wimpers de aandacht naar je ogen. Heb je zelf geen lange, volle gekrulde wimpers dan zijn er gelukkig heel wat dingen die je kunt doen.



1. Voed je wimpers met een serum of olie

Om mooie lange wimpers te krijgen of te houden is het belangrijk om ze te voeden om de groei te bevorderen en ze te versterken. Dat kan je doen met:

  • Wimper serum – Een wimper serum is een soort conditioner voor je wimpers. Kijk naar serums met ingrediënten als biotine, panthenol (vitamine B5) en peptiden.
  • Natuurlijke olie – Met natuurlijke olie en een schoon mascara borsteltje, kun je je wimpers extra verzorgen. Breng ’s avonds de amandelolie, olijfolie of castor olie aan (vooral castor olie staat bekend om zijn haargroei bevorderende eigenschappen) op je wimpers. Begin zo dicht mogelijk bij de aanzet van je wimpers.

2. Je wimpers borstelen

Gebruik een wimperkam of -borstel om je wimpers te kammen. Zo scheidt je de wimperhaartjes van elkaar en tegelijkertijd wordt de bloedtoevoer naar de haarzakjes van de wimpers gestimuleerd, wat de groei kan bevorderen.


3. Gebruik een wimper primer

Het gebruik van een wimper primer is niet noodzakelijk maar het heeft wel een paar voordelen.

  • Ten eerste zorgt een primer voor een laagje om je wimperhaartjes waardoor ze meer volume krijgen en langer lijken.
  • Ten tweede vormen ze een geschikte en gladde basis om je mascara op aan te brengen. Je kan bovendien wimper primers kopen die ook verzorgende ingrediënten bevatten en werken als een wimper serum.

4. Kies de juiste soort mascara

Er zijn veel soorten mascara. Welke je kiest hangt af van wat voor look je wilt.

  • Waterproof mascara – Bij warm weer, als het regent of als je je in een vochtig klimaat bevindt, als je gaat sporten of zwemmen dan is een waterproof mascara geen overbodige luxe. Waterproof mascara bevatten siliconen en was waardoor het waterafstotend werkt.
  • Kleur
    Wil je je wimpers alleen kleuren, dan is een goede waterproof mascara voldoende.
  • Volume
    Een volume mascara bevat behalve kleur, meer was en siliconen en legt daardoor een extra laagje om de wimper heen. Je wimpers lijken daardoor voller.
  • Langer
    Een ‘long lash’ mascara die je wimpers verlengt bevat synthetische vezels. Deze plakken aan je eigen wimpers waardoor ze langer en meestal ook voller lijken.
  • Krullend
    Een ‘curling’ mascara zorgt er voor dat je wimpers makkelijker in vorm gebracht kunnen worden en blijven. Het heeft meestal een speciale vorm borsteltje en bevat een gelachtige stof die de vorm verstevigt.

Er zijn ook mascara’s die meerdere eigenschappen in één bevatten.

Meer tips voor mascara vind je hier


5. Breng je mascara op de juiste manier aan

  • Zigzaggend aanbrengen – Begin bij de aanzet van je wimpers en beweeg het mascaraborsteltje al zigzaggend naar boven. Zo kan je elk wimperhaartje gelijkmatig bedekken zonder dat er klontjes ontstaan.
  • Meerdere dunne laagjes – breng liever meerdere dunne laagjes mascara aan, dan één dikke laag. Met dunne laagjes voorkom je klonters en kan je het maximale resultaat aan volume en lengte uit je mascara halen.

6. Krul je wimpers

Vind je dat je wimpers niet genoeg krullen, dan kan je een wimpertang gebruiken. Verwarm hem met je föhn en breng je wimpers ermee in vorm voordat je je mascara hebt aangebracht.


7. Verwijder je make-up voorzichtig

Om je mooie lange wimpers in goede conditie te houden en te voorkomen dat wimpers uitvallen of breken, is het belangrijk om ze zo voorzichtig mogelijk te ontdoen van mascara en eyeliner. Gebruik bijvoorbeeld een zacht wattenschijfje en een make-up remover op oliebasis om de waterproof mascara te kunnen verwijderen.

Niet wrijven
Probeer zo min mogelijk in je ogen te wrijven. Wrijf ook niet te hard bij het wassen en afdrogen van je gezicht


8. Overweeg valse wimpers of wimper extensies

Wil je mooie lange wimpers maar heb je ze niet van jezelf? Dan zijn er kunstgrepen die je kan toepassen.

Valse wimpers – Je kan valse wimpers gebruiken bij speciale gelegenheden. Ze geven je wimpers direct lengte en volume. Kies voor valse wimpers die bij jouw persoonlijke stijl, de gelegenheid en de vorm van je ogen passen. De keuze is groot, van natuurlijk tot extravagant.

Wimper extensies – Wil je wat aan je wimpers doen voor een langere termijn, dan zijn wimper extensies een oplossing. Bij deze behandeling worden haartje voor haartje lange haren aan je eigen wimpers geplakt met een speciale rubberachtige pasta die geen schade toebrengt aan je eigen wimpers en waardoor ze heel flexibel blijven. Je kunt er alles mee doen en je hoeft geen mascara meer te gebruiken.

Tot twee maanden

De extensions blijven tot 2 maanden zitten en de kosten bedragen voor een eerste behandeling gemiddeld 75-100 euro. Een nabehandeling is goedkoper (rond de 25 euro). Je kunt de behandeling laten doen bij een haar- en nagelsalon of bij de schoonheidsspecialiste.


9. Je wimpers verven

Als je blonde wimpers hebt of lichte uiteinden of je wilt gewoon een tintje donkerder, dan kan je je wimpers laten verven bij de schoonheidsspecialist. Laten verven kost gemiddeld 20-30 euro. De wimperverf blijft gemiddeld 5-6 weken mooi.

Als je heel handig bent kan je het ook zelf doen. Je kan dan speciale wimperverf kopen in een tint naar keuze. De verkrijgbare kleuren variëren van blond tot zwart en alle tinten daar tussenin. Het is verf die je zowel voor het verven van je wimpers als je wenkbrauwen kan gebruiken.


10. Let op je voeding

Een uitgebalanceerd dieet is belangrijk voor je huid, haar en ook voor mooie lange wimpers. Zorg voor voeding met voldoende vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor haargroei zoals biotine, zink, vitamine E en omega-3 vetzuren.

Pas op met beschadiging van je wimpers

Zoals je ziet kan je veel doen om mooie lange wimpers te krijgen en te houden. Maar overdrijf het niet want al die beauty behandelingen kunnen schadelijk zijn. Je wimpers zijn kwetsbaar en kunnen uitvallen of breken en dat wil je niet.

  1. Wat een goede tip om amandelolie te gebruiken om de wimpers te verzorgen! Ik gebruik nu arganolie om mijn oogmake-up te verwijderen, maar misschien is amandelolie dan een beter alternatief! – Carla

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *