modern interieur

Zo geef je je huis een moderne uitstraling

Het kan je opeens opvallen, je inrichting ziet er niet meer fris en bij de tijd uit. Er zijn een aantal onderdelen die in het bijzonder de leeftijd van je huis of inrichting verraden.

Zonder nu meteen je hele huis te verbouwen kan je toch een paar dingen doen om je huis weer een moderne uitstraling te geven. 

Bekijk de tips hieronder:

Deuren

Deuren zijn blikvangers in je interieur. Deuren en ook de deurklinken zeggen ook veel over de stijl in je huis. Gelukkig kan je deuren makkelijk een ander, moderner uiterlijk geven door ze te verven, door er een frame op te maken of door de deur en/of de deurklink te vervangen door iets met een moderne uitstraling

Radiatoren

Een lelijke ouderwetse radiator in een modern interieur is een echte sfeerbederver. Een radiator vervangen is een relatief kleine ingreep. Neem eens een kijkje bij moderne radiatoren op radiatoraanbiedingen.nl. Er zijn hele strakke designradiatoren of paneelradiatoren. Een badkamer kan er ook heel erg van opknappen als je de oude badkamerradiator vervangt.

Zo geef je je huis een moderne uitstraling

Less is more

Bij een moderne inrichting geldt: less is more. Hou een grote opruiming en ruim onnodige spullen en prullen op. Houd alleen de mooie spullen die je echt mooi vindt. Kijk ook of er meubelen zijn die overbodig zijn. 

Hoe minder spullen hoe meer de echt mooie meubelen of voorwerpen opvallen.

Stoffen

Stoffen kunnen snel voor een gedateerde look zorgen. Vervang verschoten of versleten stoffen van bijvoorbeeld gordijnen, kussens en vloerkleden. In de badkamer kan een nieuwe set handdoeken en badmatten ook een heel verschil maken.

In de slaapkamer kan een kleurig nieuw dekbedovertrek de hele aanblik van de kamer opfleuren. 

5. Verf!

Een frisse kleur op vergeelde of smoezelig geworden muren kunnen je kamer een ware metamorfose geven. Vergeet ook niet je plafonds te witten.

kleur

6. Voeg kleuraccenten toe

Als je de basis van je inrichting neutraal houdt, dan kan je met kleurige accessoires zonder te veel moeite een nieuwe en moderne look creëren. Denk bijvoorbeeld aan kussens, kleden, kaarsen, vazen, Dat mag dan best een trendy kleur zijn. 

7. Nieuwe planten

Ook planten kunnen je huis een ouderwetse of juist moderne uitstraling geven. Oude planten verliezen bovendien na verloop van tijd hun frisheid, vorm en kleur. Als dat zo is, is het tijd om ze te vervangen. Planten staan niet alleen mooi. Ze zuiveren ook de lucht in huis.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *