nieuwe iphone

Wordt dit de iPhone 15?

Laatst bijgewerkt:

De nieuwe iPhone 15 komt uit, waarschijnlijk in september 2023. En dat zorgt voor een hoop speculaties bij de iPhone fans. Want hoe gaat hij er uitzien en wat zijn de specificaties? Nog lang niet alles is bekend, maar er wordt telkens weer iets nieuws uitgelekt. Of alles wat uitlekt waar is, daar gaan we pas later achterkomen.

Waar komt die informatie vandaan?

Misschien vraag je je af wie die informatie lekt. Als er een nieuwe mobiele telefoon wordt uitgebracht, moeten er ook accessoires voor beschikbaar zijn. Producenten van deze accessoires krijgen dus alvast informatie over afmetingen, waar de knoppen zitten, enz. Hieruit valt veel informatie af te leiden.

Dit is wat er tot nu toe bekend is:

*Afmeting

Uit de hoesjes die voor de nieuwe iPhone 15 gemaakt worden, is af te leiden dat het toestel in twee afmetingen komt:

  • iPhone 15 van 6,1 inch
  • iPhone 15 Plus van 6,7 inch
  • iPhone 15 Pro van 6,1 inch
  • iPhone 15 Pro Max van 6,7 inch

Periscooplens

Het vermoeden is dat in elk geval de iPhone 15 Pro Max zal worden uitgerust met een periscooplens. Bij een periscoop denk je aan een onderzeeër. Met een periscoop kan een onderzeeboot onder water, waar het donker is, zien wat er boven het water gebeurt. Dat komt omdat het beeld via spiegels weerkaatst wordt.

Zo werkt een periscooplens ook ongeveer. Het licht komt eerst op een spiegel en wordt vervolgens weerkaatst op de lens. Doordat de lens hierbij dus eigenlijk uit twee delen bestaat, neemt hij minder ruimte in en kan de iPhone mooi dun blijven. Je kan bovendien mooie foto’s maken in zowel het licht als het donker en je kan verder inzoomen.

Uiterlijk en knoppen

Een ander gerucht is dat de iPhone 15 plat blijft met nog dunnere randen en afgeronde zijkanten. De zijkanten worden vermoedelijk van titanium gemaakt wat het toestel heel sterk en bestendig tegen krassen maakt.

De knoppen zouden geen fysieke knoppen meer zijn die je kan indrukken. Door ze aan te raken voel je een soort trillinkje bij de bediening ervan. Door minder bewegende delen toe te passen, is het toestel minder kwetsbaar.

Kleur

Elk jaar brengt Apple een nieuwe kleur uit voor de iPhone en verwacht wordt dat dat dit keer donkerrood zal zijn. Naast de klassieke kleuren zoals zwart, wit, grijs wordt er ook nog een lichtgroene kleur verwacht als mogelijke nieuwe kleur voor de iPhone 15.

USB-c poort

iPhones hebben tot nu altijd een lightning kabel poort gehad om te laden. Naar verwachting wordt de iPhone 15 de eerste die een USB-c ingang krijgt. Dat is universeler en zorgt ook voor betere laadsnelheid.

Wat gaat de iPhone 15 kosten?

Over de prijs is officieel nog niets bekend gemaakt. Vermoed wordt dat de prijzen niet of niet veel zullen stijgen in vergelijking met het vorige model. Voor de iPhone Pro Max zou dat betekenen dat hij tussen de 1479 en 2126 euro gaat kosten, afhankelijk van de opslagcapaciteit waar je voor kiest.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *