foto album

Hoe maak je een fotoboek?

We leggen veel mooie momenten vast. Denk maar aan verjaardagen, feestjes, vakanties en andere evenementen. Tegenwoordig laten we die foto’s dan gewoon op onze telefoon staan en in sommige gevallen komen die foto’s misschien op sociale media terecht. Wat nog vaker gebeurt is dat we deze foto’s geheel vergeten. Hoe leuk zou het zijn om daar een project van te maken?

Om al je favoriete herinneringen bij elkaar te hebben en erop terug te kunnen kijken? Je kunt er dan voor kiezen om die foto’s in een fotoalbum op te slaan. Wil jij weten hoe je dat net even anders kunt doen dan je normaal gewend bent? In dit artikel zullen wij je hier namelijk alles over vertellen. Ben je al een beetje benieuwd? Lees dan snel verder!

Toen 

Als we vroeger een fotoalbum in elkaar gingen zetten, dan maakten we leuke kiekjes van speciale momenten. Die foto’s lieten we dan ontwikkelen bij de fotoshop. Daar moesten we dan even op wachten en in de tussentijd zorgde je er dan voor dat je een leuke fotoalbum uitkoos. Nadat je de foto’s had opgehaald, moest je er natuurlijk voor zorgen dat je lijm in huis had. Vervolgens kon je de foto’s dan in het boek plakken zoals jij dat wilde.

Je zal nu vast denken: “daar heb ik helemaal geen tijd voor”. Wij geven je groot gelijk. Het opzetten van zo een album is heel tijd consumerend. Gelukkig kun je tegenwoordig op een meer efficiënte manier een leuke album in elkaar zetten. Het fijne is dat je er niet eens de deur voor uit hoeft. Je kunt dus gewoon vanuit je luie stoel creatief zijn en ook nog eens een mooi resultaat genereren. Hoe tof is dat? 

Nu  

Tegenwoordig kun je een heleboel online regelen. Dat geldt dus ook voor het in elkaar zetten van een prachtige fotoalbum. Je zult nu ook vast benieuwd zijn over hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Maar geen zorgen! Wij zullen de stappen met je doorlopen. Ten eerste zul je natuurlijk een aantal foto’s moeten hebben die je in je fotoalbum kunt opslaan.

Het maakt hierbij niet uit of je foto’s van je telefoon wilt gebruiken of als je foto’s van je digitale camera wilt selecteren. Heb je nog geen foto’s om je album mee te vullen? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je eerst erop los gaat schieten totdat je een mooi aantal foto’s bij elkaar hebt. Als je meer professionele foto’s wilt hebben, dan kun je dat het beste met een digitale spiegelreflex camera doen. Het kan echter wel lastig zijn om zo een camera te hanteren. Je kunt dan als alternatief ook gebruik maken van je smartphone. Je kunt tegenwoordig ook hele mooie foto’s schieten met je telefoon. Het is dan wel handig om even vooraf een tutorial op te zoeken van de handige tips die je kunt gebruiken om telefoon fotografie naar een hoger niveau te brengen.

Foto’s sorteren

Maak jouw fotoalbum 

Als je leuke foto’s bij elkaar verzameld hebt, dan kan het echte werk gaan beginnen. Ga je al je foto’s via je telefoon uploaden? Dan kun je gebruik maken van verschillende apps. Wil je liever met een computer of laptop te werk? Dan kun je gewoon gebruik maken van het internet. Ga naar de optie voor het maken van een fotoboek. Hierna kun je dan uit je filmrol op je telefoon of je camera alle foto’s uploaden die je wilt gebruiken voor je fotoalbum. Vervolgens krijg je de optie om je foto’s te bewerken zoals jij het wilt. Zo heb je de mogelijkheid om clipart toe te voegen en kun je het extra persoonlijk maken door de achtergronden aan te passen en illustraties toe te voegen. Daarnaast kun je ook geheel zelf bepalen hoe je de foto’s per pagina wilt indelen.

Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om de kaft geheel zelf te bepalen. Je kunt er dan voor kiezen om een neutrale kaft voor je fotoalbum te nemen of je kunt een foto gebruiken om die kaft van jouw fotoalbum zal beslaan. Wat ook goed is om te weten is dat je de afwerking van het boek zelf kunt bepalen. Als je dit alles gedaan hebt en tevreden bent met het resultaat, dan kun je de bestelling van je fotoalbum afronden. 

Kortom, is het maken van een fotoalbum tegenwoordig heel eenvoudig geworden. Je kunt het namelijk lekker vanuit je luie stoel ontwerpen. Als je het via je telefoon wilt doen, dan heb je daar wel een app voor nodig. Ga je met je laptop of computer aan de slag, dan kun je dat gewoon via de website doen. Vervolgens kun je een album kiezen, je foto’s selecteren, deze bewerken zoals jij het wilt en daarna kun je de bestelling doen. Voor je het weet heb jij jouw gloednieuwe fotoalbum in huis. Makkelijk toch?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *