blauw in je interieur

Woontrend: blauw in je interieur

Laatst bijgewerkt:

Denim Drift werd door Flexa gekozen als de trendkleur van 2017 en je ziet grijsblauw inderdaad al het hele jaar terug komen in design interieurs. Deze trend wordt in 2018 voortgezet, met nog meer tinten denimblauw, kobaltblauw en nachtblauw… Dit doet blauw met je interieur en zo pas je het toe: lees het in dit blog!

De psychologie achter blauw

Elke kleur heeft een bepaalde uitwerking op ons gevoelsleven, en blauw zorgt in de eerste plaats voor rust. Blauw brengt harmonie in je interieur, heeft een koele uitstraling en kan tegelijkertijd een geborgen en veilig gevoel geven. Het is geen toeval dat grote merken, overheidsinstanties en ziekenhuizen massaal voor blauw kiezen: de kleur straalt vertrouwen uit. Rust en vertrouwen, een fijne basis voor in huis!

Woontrend: blauw in je interieurBlauwtinten

In de interieurs van nu kom je vooral tinten donkerblauw, grijsblauw en diepblauw tegen: lichtblauw is minder populair. De diepe, donkere tinten blauw gaan heel mooi samen met hout en geven je woonkamer al gauw een chique uitstraling. Denim ofwel grijsblauw kun je mooi als basis gebruiken, terwijl heftige tinten – zoals kobalt en lupineblauw- het beter doen als accenten. Sommige kleuren komen het beste tot recht in combinatie met een bepaald materiaal, zoals nachtblauw en fluweel of indigo en stof.

Muren of meubels?

Een eenvoudige, effectieve en betaalbare manier om blauw in je interieur aan te brengen is door één of meerdere muren te verven. Vervolgens breng je harmonie aan met een paar simpele accenten; een blauwe bloemenvaas, kussentjes en een kaarsenplateau. Een andere manier om je interieur om te toveren tot een oase van rust is door juist enkele grote meubels te vervangen door een blauwe variant. De Proud serie van Kare Design leent zich hier goed voor, en de fauteuil Tudor Blue is een mooi voorbeeld van een subtiele tint blauw met een luxe uitstraling. Een donkerblauw vloerkleed in combinatie met blauwe eetkamerstoelen kan ook al genoeg zijn, zeker wanneer je de tinten laat terugkomen in details op de muur of tafel.

Natuurlijk hoeft niet je hele woonruimte blauw te worden: vooral de donkere tinten gaan prachtig samen met hout. Om het huis licht te houden kun je donkerblauw ook mooi combineren met zachtgrijs of crème. Experimenteren maar!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *