Tips voor meer sfeer in de woonkamer

Tips voor meer sfeer in de woonkamer

Wil je meer gezelligheid in de woonkamer? Altijd een goed idee! Dit is immers toch wel de belangrijkste ruimte in je huis, dus je kunt er maar beter iets moois van maken. Hoe pak je het aan, meer sfeer in de woonkamer? In deze blog geven we onze tips.

De juiste raambekleding

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar het is juist heel belangrijk voor sfeer in huis: de juiste raambekleding. Daarmee zorg je namelijk voor een gevoel van privacy en veiligheid. We zijn dol op moderne raambedekking in de vorm van shutters. Dit zijn binnenluiken van bijvoorbeeld hout. Ze hebben een luxe en duurzame uitstraling en zijn echte eyecatchers in je interieur! Bepaal of je ze liever in een lichte of juist een donkere kleur in huis haalt: het is maar net wat er beter bij jouw woning past.

Tips voor meer sfeer in de woonkamer
shutters

Een vloerkleed

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat decoratie op de vloer nét die toevoeging aan de woonkamer kan zijn die de boel compleet maakt? Het is namelijk het beste om elk oppervlakte in de ruimte aan te kleden: de vloer speelt daar ook een rol in. Een mooi vloerkleed onder de bank en de bijzettafel is daarbij onmisbaar. Liefst lekker groot!

Aankleding op de bank

Je kunt er eigenlijk niet genoeg van hebben: kussentjes voor op de bank. Niet alleen zit dat extra lekker, ze maken de look in de woonkamer ook echt vrolijker. Wissel af met kleuren en prints: je mag best een beetje uitpakken. Zeker als de bank een basic kleur als grijs heeft. Zo maak je er een feestje van op de bank.

Tips voor meer sfeer in de woonkamer
bank aankleden


Gezellige kamerplanten

Plants are friends! Ze maken van elk interieur een vrolijk geheel. Haal het liefst een paar grote planten in huis, die goed de aandacht trekken. Daarnaast kun je juist wat kleinere plantjes plaatsen, voor een mooi contrast. Kies voor verschillende bladeren en plaats ze in unieke plantenpotten – zo ga je voor een stijlvolle urban jungle in huis.

Decoratie aan de muur

Sla ook de muur niet over! Net als de vloer waar we het hierboven al over hadden, is de muur ook een oppervlakte om rekening mee te houden. En hier heb je allerlei opties. Hang bijvoorbeeld wandplanken op waar je plantjes en andere accessoires op plaatst. Of maak een collage met foto’s aan de muur of posters die goed bij elkaar passen. Daar raak je niet op uitgekeken!

Tips voor meer sfeer in de woonkamer
foto’s aan de muur

De kaarsen aan

Zeker in de winterse maanden kunnen we er niet zonder: kaarsen in de woonkamer. Ze zorgen voor veel sfeer! Op de bijzettafel, op het tv-meubel of in de vensterbank: je kunt ze op verschillende plekken kwijt. En wissel het liefst af met groottes en kleuren, voor een speelse look. Dat past goed bij de woonkamer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *