telefoon abonnement

Tips bij het kiezen van een telefoonabonnement

Loopt jouw telefoonabonnement binnenkort af of is jouw telefoon gewoon echt aan vervanging toe? Dan is het tijd om te kijken naar een telefoonabonnement. Het kan echter lastig zijn om een telefoonabonnement te kiezen. Want hoe weet je welk telefoonabonnement het meest geschikt voor jou is? Wij helpen je op weg en geven je in dit artikel de beste tips bij het kiezen van een telefoonabonnement.

Abonnement met of zonder telefoon

Ten eerste is het belangrijk om te kiezen voor een abonnement met of zonder telefoon. Kies je voor een abonnement zonder telefoon, dan krijg je een sim only abonnement. Dit houdt in dat je betaalt voor een abonnement en het toestel nog los moet kopen. Het abonnement is dan vaak goedkoper, maar hier komen uiteraard de hoge kosten van de telefoon nog bij. Dit is een grote uitgave in één keer.

Als je kiest voor een abonnement met telefoon, betaal je een vast bedrag per maand. Dit betaal je voor je internetgebruik, bellen/sms’en en voor je telefoon. Je hoeft hierbij dus niet in één keer een grote uitgave te doen, de kosten voor jouw telefoon zijn namelijk in het abonnement verwerkt. Vaak kun je hierbij wel van tevoren een bedrag betalen van jouw telefoon, zodat de abonnementskosten lager worden. Als je dit niet doet, zijn de abonnementskosten hoger.

Het is aan jou welke keuze je hierin maakt. Tegenwoordig kiezen vooral veel mensen voor een abonnement met telefoon, waarbij gewoon iedere maand een bepaald bedrag betaald wordt. Veel mensen vinden dit fijner dan in één keer een grote uitgave.

Bepaal je bundel

Om het geschikte telefoonabonnement te kiezen, is het goed om te kijken naar de bundel. Er zijn namelijk meerdere verschillende bundels waar je uit kunt kiezen. Dit heeft te maken met je

internetgebruik en hoeveel je wilt bellen/sms’en. Om tot de juiste bundel voor jou te komen, is het daarom goed om te kijken naar wat je eerder hebt gebruikt. Bekijk bij je vorige bundel hoeveel je ongeveer per maand verbruikt. Kijk hierbij dus naar het internetgebruik en naar hoeveel je in een maand hebt gebeld/ge-sms’t. Op basis hiervan kun je bepalen welke bundel het beste bij jou past. Zat je vaak net op het randje met het gebruik van bijvoorbeeld internet in je vorige bundel? Kijk dan of je bij je nieuwe mobiele abonnement kunt kiezen voor een bundel met meer MB aan internet. Je kunt jouw nieuwe bundel aanpassen aan jouw wensen. Om jou een beetje een beeld te geven van het aantal MBS dat je wellicht nodig hebt, zetten wij hier enkele informatie op een rijtje.

  • 500 MB – Je gebruikt nauwelijks internet, alleen om zo nu en dan wat te versturen om te bekijken.
  • 1000 MB – Maak je gebruik van sociale media en andere apps? En download je zo nu en dan wat? Dan heb je waarschijnlijk aan 1000 MB wel genoeg per maand.
  • 2000 MB – Als jij de hele dag kunt rondsurfen op het internet, is het wellicht handig om voor meer MBS te kiezen. 2000 MB per maand is dan een goede optie.
  • Onbeperkt internet – Wil jij je geen zorgen hoeven maken over het feit dat je misschien over je datagebruik heengaat? Dan is er goed nieuws voor jou, want tegenwoordig kun je bij veel bundels zelfs kiezen voor onbeperkt internet. Zo hoef je jezelf nooit druk te maken over je internetgebruik, je hebt altijd genoeg.

3G, 4G, 5G

De prijs die je betaalt voor je telefoonabonnement hangt ook samen met de snelheid van je internet. Is dit 3G, 4G of zelfs al 5G? Als alleen 3G mogelijk is betaal je wat minder voor je abonnement, met 4G iets meer en met 5G nog wat meer. Hier zit dan ook een flink verschil tussen, dus het is niet gek dat hoe beter de snelheid is hoe duurder het wordt. Als je echt een goede snelheid wilt, is het aan te raden om te kiezen voor een abonnement (en telefoon) dat 4G of 5G ondersteunt. 3G is in vergelijking met 4G en 5G namelijk een stuk minder goed, waardoor de kans groot is dat het hiermee allemaal niet zo snel gaat als je eigenlijk zou willen. Met 4G en 5G ben jij ervan verzekerd dat jij binnen no time op internet hebt gevonden wat je zocht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *