Hier moet je op letten bij een nieuw mobiel abonnement

Ben je ook helemaal verknocht aan je mobiele telefoon? Dan ben je vast ook blij het tijd is om je abonnement te vernieuwen en een nieuw toestel uit te kiezen. Maar, tenzij je precies weet wat je wilt, moet je je wel in een wirwar van aanbiedingen en abonnementen storten. 

hou van je mobiel

Hoe pak je het aan? Begin bij het begin….

Hoeveel kan en wil je betalen?

Bepaal eerst hoeveel je wil en kan betalen? Wat het is maximale bedrag dat je per maand wil besteden?

Als je ook een nieuwe telefoon nodig hebt, wil je die dan los kopen of wil je een eenmalige aanbetaling doen om de maandelijkse kosten zo laag mogelijk te houden?

Abonnement met of zonder mobiele telefoon?

1. Je abonnement is afgelopen en je bent ook toe aan een nieuwe telefoon

Als je een abonnement combineert met de aanschaf van een nieuw toestel, let dan altijd op het totale bedrag dat je uiteindelijk voor het toestel betaalt. Vermenigvuldig het maandbedrag voor het toestel met de looptijd in maanden. Vergelijk dat bedrag met de prijs van hetzelfde toestel als je het los koopt.

2. Je abonnement is afgelopen, maar je mobiele telefoon is nog prima

In dit geval heb je voldoende aan een Sim Only abonnement.

Wat is Sim Only?

Een Sim Only abonnement is een abonnement zonder toestel. Je kan hierbij je eigen nummer behouden en je bent een stuk goedkoper uit. Bij een abonnement met een nieuw toestel krijg je vaak korting op je mobiel. Bij Sim Only krijg je juist korting op je data/bel abonnement.

3. Je koopt zelf een nieuwe telefoon en je hebt alleen een simkaart voor nodig

Ook in dit geval heb je aan een Sim Only abonnement genoeg.

4. Je hebt een tweede simkaart nodig.

Bijvoorbeeld omdat je een dual sim telefoon hebt of omdat je vaak naar het buitenland gaat en daar een andere simkaart gebruikt.  Hiervoor geldt hetzelfde als bij 2. en heb je alleen een Sim Only nodig. 

hoeveel data

Hoeveel data, SMS of belminuten heb jij nodig?

Hoeveel belminuten of SMS berichtjes?

Je weet zelf wel of je vaak en lang belt met je mobiel. Gemiddeld hebben mensen wel genoeg aan 100-250 belminuten/SMS berichtjes.

Hoeveel MB data per maand?

* Weinig gebruik internet – 500 MB

Ben je meestal in een omgeving met Wifi en beperk je het gebruikt van je mobiele telefoon tot berichtjes via whatsapp, je e-mail checken en een enkele keer iets opzoeken op internet? Dan is 500 MB over het algemeen voldoende.

* Normaal gebruik internet – 1 GB

Controleer je vaker per  je e-mail, gebruik je veel apps, download of luister je online muziek, surf je regelmatig op het internet? Dan heb je waarschijnlijk voldoende aan 1 GB per maand.

* Meer dan normaal gebruik van internet – vanaf 2 GB

Kan je geen minuut zonder je mobiel? Probeer je regelmatig nieuwe apps uit, speel je veel online spellen, kijk je video’s, TV-programma’s of films en series via Netflix, Youtube of andere diensten? Dan kan je verbruik flink oplopen.  Kies dan een abonnement van 2-10 GB per maand.

Nog wat punten om rekening met te houden…

  • Bekijk wat er gebeurt met belminuten of data die je niet gebruikt. Kan je ze meenemen naar de volgende maand of niet?
  • Wat gebeurt er als je meer gebruikt dan je bundel?
  • Een lange looptijd is bij een abonnement altijd voordeliger. Tot het moment dat je er van af wilt. Je hebt de keuze uit abonnementen voor 2 jaar, 1 jaar maar ook abonnementen die je per maand kan opzeggen. Weet je niet zeker hoe hoog jouw gebruik is of verschilt die maandelijks? Kies dan een flexibel abonnement waarbij je de bundel mag aanpassen.
  • Gebruik je je mobiel niet dagelijks, maar bijvoorbeeld alleen bij speciale gelegenheden? Een prepaid kaart is dan de goedkoopste optie. Let wel op de duur van de geldigheid.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *