Kleuren in woontrends voor je interieur in 2018

Kleuren in woontrends voor je interieur in 2018

Er is tegenwoordig geen kleur of kleurschakering die niet in verf is uit te drukken. Afhankelijk van de trend van het seizoen passen de verffabrikanten de kleuren aan. Ze worden wat neutraler, feller, zachter of sprankelender. Toch is de kleur die je kiest voor een ruimte bepalend voor de sfeer. En, af en toe een nieuwe kleur op de muur zorgt voor een nieuwe energie in huis en is bovendien een stuk goedkoper dan nieuwe meubels.

Dit zijn 7 kleuren in woontrends voor 2018

1. Wit

Witte en lichte kleuren in huis zorgen voor een rustige uitstraling en serene sfeer. Het gaat dit seizoen vooral om echt wit. Dus wit zonder een hint van andere kleuren. Geen wit dat naar het grijs, blauw, groen of roze gaat. Een wit dat zo neutraal mogelijk is. Wit reflecteert het licht en past bij alle andere kleuren en laat ze ook beter tot hun recht komen.

2. Scandinavische kleuren

Kleuren in woontrends voor je interieur in 2018

Al weer een paar seizoenen is de Scandinavische stijl een trend en dat lijkt nog wel even zo te blijven. De kleuren hebben zich verder ontwikkeld. Het zijn vooral koele, lichte kleuren als grijs, groengrijs, Scandinavisch blauw en roze tinten.

3. Groen, in alle tinten

Het was dit jaar ook al te zien. Fris groen was bovendien de kleur van het jaar 2017 volgens Pantone. Maar groen komt in heel veel kleuren en kan naar het geel, blauw, grijs of bruin neigen. Veel planten in huis is ook een ‘groene’ trend die hierbij aansluit en niet te vergeten de jungle trend die populair is en niet zonder groen kan.

4. Neutrale natuurkleuren

Denk aan de kleur van  bruin van hout, het geel van granen, het grijsbruin van drijfhout. Volgens trendwatchers willen mensen onaangepaste natuurlijke kleuren.

zwarte muur5. Gedurfde kleuren

Een trend voor 2018 is het kiezen van gedurfde en uitgesproken kleuren. Kleuren die echte eyecatchers zijn en die iets vertellen over je persoonlijkheid. Denk aan kleuren als mosterdgeel, nachtblauw, antracietgrijs, roestbruin en zelfs zwart. Gewaagde kleuren voor het interieur. Zulke kleuren zijn dan wel heel mooi in combinatie met witte kozijnen en bijvoorbeeld witte shutters van INHUIS Plaza.

6. Rijke kleuren

Vorig seizoen was de koperkleur nog helemaal in. Dit seizoen lijken goud en brons de show te gaan stelen. Accessoires van goud en koper in combinatie met een smaragdgroene of paarse fluwelen bank zorgen al snel voor een soort luxe retrostijl.

blauwgroen7. Blauw

Blauw neemt weer in populariteit toe als woonkleur. Zo zie je donkere nachtblauwe muren. Maar ook wat meer ongebruikelijke tinten blauw die wat naar het groen of grijs toegaan.

 

 

Bron foto’s: 1, 2, 3.

 

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *