Je woning een make over geven: handige tips en goede adviezen!

Je woning een make over geven: handige tips en goede adviezen!

Laatst bijgewerkt:

Praktischer, stijlvolle en gemakkelijker

Houd je ook van de vrolijke en zonnige kant van het leven? Dan laat je dit natuurlijk niet alleen terugzien in je gedrag, maar ook in het interieur van je woning. Zeker als het voorjaar weer aanbreekt, mag je dit best laten zien door jouw woning een flinke make over te geven. De woning restylen door een paar slimme ingrepen geeft niet alle neen hoop positieve energie, maar kan het leven thuis ook een stuk praktischer en gemakkelijker maken.

Maar op welke manieren kun je de huiskamer, eetkamer, keuken of badkamer efficiënt stijlvoller en praktischer maken? En waarom is het slim om hiervoor een vakman via Zoofy in te schakelen? We hebben een aantal slimme en nuttige adviezen en tips voor je in kaart gebracht. Met onze ideeën kun je aan de gang om jouw huis wat vrolijker, stijlvoller en praktischer in te richten!

1. Moderniseer de keuken

Heb je een keuken die verouderd is, dan is het natuurlijk hoog tijd om daar iets aan te doen. Het liefst besteed je natuurlijk zo weinig mogelijk aan het moderniseren van de keuken, dus kun je het beste slim en doordacht te werk gaan. Kies bijvoorbeeld voor een keukenblok dat in de aanbieding is en laat die installeren door een voordelige loodgieter van Zoofy. Via deze website, Zoofy.nl, kun je voor scherpe tarieven de hulp van een expert inschakelen voor allerlei klussen, zoals een gasfornuis laten plaatsen.

Een gasfornuis laten plaatsen is niet duur en kun je als losse activiteit laten uitvoeren door een ervaren vakman. Andere betaalbare manieren om de keuken op te frissen zijn het leggen van een voordelige gietvloer die de keuken een moderne look geeft, het inbouwen van gave spot-lampjes in het keukenplafond of kiezen voor andere tegels en kleuren.

2. Wees wat kritischer als het aankomt op accessoires

Veel Nederlandse huiskamers, eetkamers en andere woonruimten staan vol met overbodige accessoires, waardoor kamers druk ogen. Wil je voordelige de kamer restylen, haal dan alle accessoires uit de woonkamer en bekijk welke prullaria je echt wilt houden. Niet alleen oogt de betreffende ruimte in huis hierdoor netter en rustiger, maar ook biedt het opruimen van alle extra’s in de woonkamer gelegenheid om nieuwe, inspirerende spullen bij te kopen voor extra sfeer.

Zo kan een grote plantenbak met een fraaie plan een interieur een stuk levendiger maken. Of hang een gave fotolijst aan de muur, eventueel in canvas, om het interieur wat persoonlijker en gezelliger te maken.

accessoires in huis

3. Verplaats de bank en meubels

Goedkoop de woonkamer anders inrichten kan heel simpel door het huisraad te verplaatsen. Zet jouw smart tv een keer op een andere plek neer, verplaats het bankstel en enkele meubels als de boekenkast en het dressoir. Op deze manier kun je gratis de woonkamer restylen en een compleet nieuwe uitstraling creëren.

4. Kom verrassend uit de hoek met bijzondere kleuren

Door in het huis te variëren en spelen met kleurvarianten kun je een hele andere atmosfeer creëren, zonder dat dit duur hoeft te zijn. Contrast scheppen is bijvoorbeeld populair. Heb je donkere meubels, kies dan voor lichte muren om meer ruimte en contrast te creëren.

Verder is een populaire aanpak om in een licht kamer één wand of muur donkerrood, donkerblauw of in een zwarte tint te verven. Hetzelfde effect kun je bereiken door een set nieuwe gordijnen aan te schaffen.

Wil je meer vrolijkheid? Kies dan voor zachte en primaire kleuren, zoals geelvarianten, rood of blauw. Ook groen en oranje zijn kleuren die een sfeer verhogend effect hebben op de sfeer in huis. Hetzelfde geldt niet alleen voor de woonkamer, maar ook voor de keuken. Wil je hier een andere atmosfeer realiseren, hak dan niet meten alle bestaande tegels eruit. Koop gewoon een goede tegelverf en restyle de keuken met jouw favoriete kleur. Zo ingewikkeld is het niet en veel voordeliger kun je de keuken geen nieuwe look geven!

5. Ga een keer bij de kringloopwinkel langs

Wil je echt leuke spulletjes vinden om het huis mee op te vrolijken? Stap dan eens een kringloopwinkel in de buurt binnen om de nodige inspiratie op te doen. Bij de kringloop kun je voor een zacht prijsje de gaafste vintage huisraad op het spoor komen. Maak hierbij van tevoren geen lijst met exact alle prullaria die je nodig hebt, maar laat je gewoon eens verrassen door wat je toevallig tegen gaat komen als je in de winkel bent. Zo stap je er open minded in en kom je vaak de mooiste spullen op het spoor. Zoals een prachtige oude antieke klok die de authentieke sfeer in de huiskamer wat extra kracht bijzet. Of een schitterend oud schilderij, dat prima bij de rest van de atmosfeer in de woonkamer past.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *