bl

Je huis als bron van dagelijkse energie

Laatst bijgewerkt:

Je huis is, als het goed is de plek waar je tot rust komt en jezelf weer oplaadt.

In dit artikel lees je wat je kunt doen om van jouw huis een ware energiebron te maken.

Tussen je huis en je gemoedstoestand bestaat een direct verband; het spreekwoord ‘een opgeruimde geest in een opgeruimd huis’ bestaat niet voor niets. Maar opruimen is niet de enige manier waarin dit effect naar voren komt. Ook de kleuren, objecten en woorden waarmee je je omringt hebben invloed op je humeur.

Harmonie in huis

Feng Shui is de Chinese filosofie waarmee je een harmonieuze woonomgeving kunt creëren. De basisgedachte van Feng Shui is dat je huis je innerlijke wereld weerspiegelt. Alleen als je zorgt voor harmonie tussen je innerlijk en je woonomgeving kun je volgens deze leer rekenen op voorspoed en geluk in je leven.

Nu hoef je je niet meteen in deze Oosterse filosofie te verdiepen om te kunnen profiteren van de positieve effecten die een harmonieus interieur kan hebben op je welzijn. Zelfs een paar kleine aanpassingen in je huis doen al wonderen voor je energie!

Wat wil je houden?

Rommel geeft stress, zo simpel is het. Dus verlang je naar meer harmonie in je paleisje? Ruim dan eerst rigoureus op, dat geeft letterlijk en figuurlijk lucht. Heb je moeite om afscheid te nemen van bepaalde spullen? Laat je dan inspireren door de Japanse Marie Kondo, wiens ideeën als een frisse wind over de wereld waaien. Zij raadt je niet zozeer aan om na te denken over wat je wég wilt gooien, maar meer over wat je wilt houden. In Kondo’s woorden: “Keep only those things that speak to your heart’.

vbl

Dagelijkse dosis inspiratie

Je huis is een plek om te ontspannen, maar óók om weer op te laden. In een opgeruimd interieur komen dingen die je inspireren optimaal tot hun recht. Met zorg uitgekozen mooie objecten waar je altijd weer blij van wordt, bijvoorbeeld. Een tip: hang eens één of meerdere positieve quotes op die je dagelijks herinneren aan wat jij écht belangrijk vindt. ‘Don’t dream your life, live your dream’, bijvoorbeeld maar je kan ook de clichés vermijden en zelf een toepasselijke frase verzinnen. Quotes kan je vervolgens permanent op de muur aanbrengen maar dit is natuurlijk minder flexibel dan geprinte varianten die je makkelijk af kunt wisselen. En als je kiest voor een stijlvolle uitvoering, is zo’n motiverende uitspraak meteen een hippe aanwinst voor je interieur!

Kleur voor je humeur

Ook met kleur kun je veel doen om de juiste energie te creëren. De eerder genoemde Feng Shui kan je ook wat dit betreft op goede ideeën brengen. Koel blauw op een plek waar je wilt ontspannen (zoals in je slaapkamer), verfrissend groen waar je nieuwe energie op wilt doen (zoals in de badkamer)… Experimenteer ermee en ervaar zelf het verschil.

De Indiaanse Inayat Kkan zei: “Some people look for a beautiful place. Others make a place beautiful.” Een mooie uitspraak (ook voor aan de muur!) die onderstreept dat het helemaal aan jou is. Kies de kleuren, de accessoires en de woorden die bij jou passen en maak van je huis een echte energiebron.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *