eigen boek laten drukken

Ideeën om je eigen boek te laten drukken

Laatst bijgewerkt:

Heb je er wel eens aan gedacht om van je eigen verhalen, foto’s of recepten een eigen boek te maken?

Misschien denk je dat dit een dure aangelegenheid is of dat je een grote oplage boeken moet laten drukken. Met de druktechnieken van tegenwoordig is dat echt niet het geval. Je kan zelfs maar één boek drukken. Het wordt natuurlijk wel goedkoper als je er meer laat drukken.

1. Je eigen kookboek

Iedereen heeft zijn eigen succesrecepten. Recepten die je graag en vaak maakt. Hoe leuk zou het zijn om ze te verzamelen en er een boek van te laten maken? Misschien wil je anderen ook van je recepten laten meegenieten, of wil je je kinderen een boek met recepten meegeven als ze op kamers gaan wonen. Hoe dan ook, het is een ontzettend leuk en origineel cadeau zo’n zelfgemaakt receptenboek. Met wat zelfgemaakte foto’s erbij kan je er een echt professioneel kookboek van maken.

ideeën voor eigen boek

2. Je familiegeschiedenis

Veel mensen trekken de stamboom van hun familie na. Leuk voor het nageslacht om te weten wie je voorouders zijn. In sommige gevallen is er best veel over te vertellen. Leuk om er een familieboek van te maken en cadeau te geven op een familiereünie bijvoorbeeld.

3. Je eigen reisboek

Heb je een mooie reis gemaakt of meerdere reizen? Dan heb je vast onvergetelijke herinneringen en veel foto’s. Neem eens een keer de moeite om de foto’s uit te zoeken. Schrijf er een mooi reisverslag bij en laat er je eigen reisboek van drukken.

4. Babyboeken

Je hebt natuurlijk van die voorgedrukte boeken waar je je foto’s in kan plakken. Maar wie laat zijn foto’s tegenwoordig nog afdrukken? Is het niet veel leuker om voor ieder kind een eigen boek te laten drukken van bijvoorbeeld de eerste vier jaar van zijn of haar leven? Je beschrijft dan hoe je kind als baby was, wat hij graag at en wat niet, wie zijn vriendjes waren en andere bijzonderheden.

5. Boek met jeugdherinneringen

Iedereen heeft tegenwoordig een mobiel met camera. Daardoor is het heel makkelijk geworden om bijzondere dingen even snel te fotograferen. Kinderen maken vaak talloze tekeningen en knutselwerkjes en het is onmogelijk om die allemaal te bewaren. Maar, je kan eenvoudig een foto maken van tekeningen en knutselprojecten en al die foto’s verzamelen en er een boek van laten drukken. Hoe leuk is dat?

Nog meer ideeën?

En zo zijn er nog wel wat ideeën te bedenken: Een boek met herinneringen aan je huisdier(en), een fotoboek waarin je alle mooie en goed gelukte (natuur)foto’s afdrukt, (moes)tuinverslagen, zelfbedachte verhalen en natuurlijk je zelf geschreven roman.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *