Gamen op je iPhone: dit heb je nodig

Met de komst van de Game Boy werd gamen onderweg mogelijk gemaakt, en daar bleek een hoop interesse voor te zijn. Veel mensen van boven de 25 krijgen nog een glimlach op het gezicht als ze aan dit apparaat herinnerd worden. Met de komst van de iPhone kregen dit soort apparaten, waaronder ook de Nintendo DS, concurrentie. Het aantal games wat tegenwoordig op de iPhone gespeeld kan worden is groot. Toch zijn een aantal zaken handig om rekening mee te houden wanneer je wilt gamen op je iPhone. We noemen er een paar.

Een hoesje om valschade te voorkomen

Omdat je zoveel kunt met je iPhone en er zoveel geld aan uitgegeven hebt, wil je er natuurlijk wel voorzichtig mee zijn. Gamen kan echter voor zoveel beleving zorgen, dat je uit enthousiasme wat onvoorzichtig en onhandig wordt. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand tijdens het fanatiek spelen van een game zijn iPhone laat vallen. Een stevig hoesje is daarom geen overbodige luxe om je dure iPhone te beschermen voor valschade. Er zijn bijvoorbeeld online tal van mooie iPhone Xs Max hoesjes beschikbaar die bescherming bieden én het aankijken waard zijn, zonder dat je er de hoofdprijs voor betaalt.

Super Mario op je iPhone

Zorg voor voldoende schijfruimte

Hou voldoende ruimte vrij op het intern geheugen van je iPhone. Helaas is het bij de iPhone niet mogelijk om een microSD-kaart in te voeren om het geheugen uit te breiden. Dat betekent dat je het met doen met de schijfruimte op de telefoon. Net als bij een gewone computer werkt de iPhone soepeler als hij voldoende ruimte over heeft, en gaat hij moeilijk doen als er te weinig ruimte over is. Games zijn vaak ook nog eens relatief grote en zware apps die veel van de telefoon vragen. Overweeg dus eens of je alle apps die je geïnstalleerd hebt nodig hebt. Heb je veel foto’s en video’s op je iPhone staan, breng deze dan elders onder. Bijvoorbeeld in de cloud, of verplaats ze naar je computer.

Houd het geluid voor jezelf

Vind je het zelf irritant als iemand in jouw buurt veel geluid produceert, bijvoorbeeld in de trein of de bus? Anderen vinden dat naar alle waarschijnlijkheid wel als jij hardop aan het gamen bent. Zorg dat je ongehinderd kunt gamen door oordopjes te gebruiken. Zo kun jij gewoon genieten van je game en het bijbehorende geluid, zonder dat anderen last van je hebben. Kies voor oordopjes met bluetooth; dan zit je niet met een lange kabel die overal achter kan blijven hangen.

Stroom voor onderweg

Accu’s van smartphones houden het bij gemiddeld gebruik een kleine dag vol. Wanneer je gamet op je iPhone, verbruik je echter meer stroom dan gemiddeld. Dit komt omdat het scherm constant aan staat. Als je niet kunt bijladen, kom je waarschijnlijk de dag niet door op één accu. Daarom is het praktisch om een opgeladen powerbank met laadkabel mee te nemen onderweg. Of, als je ergens naartoe gaat waar je gebruik kunt maken van een stopcontact, je lader en laadkabel. Voorkom de teleurstelling van een lege accu onderweg.

Gamen op groot scherm

Natuurlijk is onderweg kunnen gamen heerlijk, maar sommige gamers spelen liever op een groot beeldscherm. Geldt dat ook voor jou? Dan kan je altijd nog aan voor console zoals de PS4. Ook de PS4 kopen kan online.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *