De nieuwste behang trends van 2021

De nieuwste behang trends van 2021

Als je plannen hebt om je interieur aan te passen, dan is daar een eenvoudige manier voor. Verander het uiterlijk van je muur. Dat doe je bijvoorbeeld door een mooi behang te kiezen. Behangen is een klus die de meeste mensen zelf kunnen doen. Het is snel gedaan, relatief goedkoop en het effect van de verandering is groot.

Behang terug van weggeweest?

Behangen is eigenlijk nooit weggeweest. Maar het is wel zo dat behang een tijd lang minder populair was. Nu, in 2021, lijkt behang opnieuw een ware trend te worden. En omdat de interesse toeneemt, neemt ook het aanbod toe zoals je kan zien aan het assortiment behang van Karwei.

Behang trends in 2021

De ontwikkeling en technieken hebben ook voor het behang niet stilgestaan. Die nieuwe technieken zorgen voor nieuwe prints, materialen en structuren in behang. De keuze is groot. Wat voor stijl je ook wilt, of je alle muren wilt behangen of alleen maar één muur als eyecatcher, je zult zeker iets naar je zin kunnen vinden.

Dit zijn de belangrijkste trends:

#Retro

Contrasterende kleuren en grafische patronen zorgen voor een typisch retro sfeer die nu weer helemaal trendy is. Sommige al te wilde patronen zijn misschien minder geschikt om een hele kamer mee te behangen. Maar één muur waar je de aandacht op wilt vestigen kan heel mooi zijn.

#Bloemen en planten

Haal de natuur in huis met behang met bloemen en planten prints. Dit kunnen geschilderde of gestileerde bloemen zijn of echte bloemen van een fotoprint. Net wat je mooi vindt. We zien dit jaar veel hele grote bloemen en planten op een donkere achtergrond. Maar ook fijnere Oosterse, Chinese of Japanse bloemen decoraties, zoals op het voorbeeld van de foto hieronder.

De nieuwste behang trends van 2021
foto: karwei, Chinese bloemenbehang

#3 Geïnspireerd op kunst

Altijd al wakker willen worden onder de brug van Monet, in een landschap van van Gogh of naast het meisje met de parel? Fotobehang kan die dromen waarmaken. Bekende kunstwerken zijn verwerkt als fotobehang. Dus kies je favoriete schilderij en plak het op de muur.

#Textuur

Verschillende texturen maken een interieur interessant. Denk aan zachte, hoogpolige kleden in combinatie met harde stenen of houten vloeren. Maar ook bij behang is textuur steeds belangrijker.

Door de vooruitgang en nieuwe technieken wordt behang al lang niet meer alleen op papier gedrukt. Ook zijde, denim, leer, kurk en bamboe bijvoorbeeld kunnen als behang toegepast worden.

industrieel behang
betonlook behang

#Industrieel

Ook bij de industriële woonstijl kan je gebruik maken van behang. Denk aan behang in betonlook of een behang met een print van oude stenen. Behang is dan een stuk makkelijker om zelf mee aan de slag te gaan dan beton of stenen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *